Aardappelrösti met gerookte zalm en zure room

Dit recept is van Ronald Kunis en is opgenomen in het kookboek “Good Food Book”. Dit kookboek heb ik van mijn lieve collega’s voor mijn verjaardag gekregen.

2014-11-23 16.49.28

Tussengerecht voor 4 personen

Ingrediënten:
6 vastkokende aardappelen
1 ui
1 theelepel kerrie
1 teentje knoflook
Zonnebloemolie
200 gram gerookte zalm
160 ml zure room
Basilicum voor garnering
Peper & zout naar smaak

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden
Schil de aardappelen en snijd de ui in halve ringen

2014-11-23 16.56.57 2014-11-23 17.06.13 2014-11-23 17.06.52

Het is belangrijk om de aardappelen niet meer te wassen nadat ze geschild zijn. Zo blijft het zetmeel behouden wat voor de binding zorgt bij het bakken van de rösti.
Rasp de aardappel

2014-11-23 17.09.12

Meng de aardappel, ui, kerrie en uitgeperste knoflook in een kom. Voeg peper en zout toe naar smaak

2014-11-23 17.14.05 2014-11-23 17.15.43

Bak de Rösti in een koekenpan met antiaanbaklaag in zonnenbloemolie als een pannenkoek aan twee kanten goudgeel

2014-11-23 17.19.04 2014-11-23 17.21.10 2014-11-23 17.25.08

Leg de rösti in een ovenschaal en laat in de oven in 25 minuten gaar worden.

2014-11-23 17.28.26  2014-11-23 17.29.46 2014-11-23 17.35.34

Haal de rösti uit de oven en drapeer de gerookte zalm hier overheen.
Maak de presentatie af met zure room en basilicum.

2014-11-23 18.00.26

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *