Beer Can Bacon Burger

Geïnspireerd door de BBQ Pit boys (zie ook hun filmpje onder het recept) ben ik ook de Beercan burger gaan maken. Deze versie is gewoon een hele maaltijd. Je kunt ook burgers maken met 150 gr gehakt en een dunner blikje….

IMG_7150.JPG

Ingrediënten:
300 gram half-om-half gehakt voor één grote burger
Ontbijtspek
Paddenstoelen
Paprika
Courgette
Ui
Knoflook
Jalapeños
Scherpe kaas (pecorino, parmazaanse)
Olijfolie
BBQ-saus (zie Sweet Heat BBQ Sauce)

Benodigdheden:
Rasp
Blikje bier

 

Bereiding:
Snijd de ui, knoflook, paprika en jalapeño

IMG_7177.JPG IMG_7179.JPG IMG_7174.JPG IMG_7176.JPG

Bak aan in een pan met een beetje olijfolie

IMG_7172.JPG

Snijd de courgette en paddenstoelen

IMG_7171.JPG IMG_7178.JPG

Pak mee in de pan

IMG_7180.JPG IMG_7170.JPG

Maak een bal van het gehakt en duw het blikje erin

IMG_7167.JPG IMG_7166.JPG

Bekleed de buitenkant met spek en haal voorzichtig het blikje eruit

IMG_7164.JPG IMG_7165.JPG IMG_7163.JPG IMG_7162.JPG

Vul de burger met de groentevulling, BBQ-saus en rasp de kaas eroverheen

IMG_7160.JPG IMG_7158.JPG IMG_7157.JPG IMG_7156.JPG

Bak in de BBQ ongeveer een halfuur op indirect vuur bij ongeveer 200 graden

IMG_7155.JPG IMG_7153.JPG IMG_7152.JPG

Geniet van de Beer Can Bacon Burger!!!

IMG_7151.JPG

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *