Geïnspireerd door de BBQ Pit boys (zie ook hun filmpje onder het recept) ben ik ook de Beercan burger gaan maken. Deze versie is gewoon een hele maaltijd. Je kunt ook burgers maken met 150 gr gehakt en een dunner blikje….

Ingrediënten:
300 gram half-om-half gehakt voor één grote burger
Ontbijtspek
Paddenstoelen
Paprika
Courgette
Ui
Knoflook
Jalapeños
Scherpe kaas (pecorino, parmazaanse)
Olijfolie
BBQ-saus (zie Sweet Heat BBQ Sauce)
Benodigdheden:
Rasp
Blikje bier
Bereiding:
Snijd de ui, knoflook, paprika en jalapeño

Bak aan in een pan met een beetje olijfolie

Snijd de courgette en paddenstoelen

Pak mee in de pan

Maak een bal van het gehakt en duw het blikje erin

Bekleed de buitenkant met spek en haal voorzichtig het blikje eruit

Vul de burger met de groentevulling, BBQ-saus en rasp de kaas eroverheen

Bak in de BBQ ongeveer een halfuur op indirect vuur bij ongeveer 200 graden

Geniet van de Beer Can Bacon Burger!!!
