Bojo

Bojo is een Surinaamse cake die veel op feestjes wordt gegeten. Bojo is ook heel persoonlijk. Ik heb vanuit 18 verschillende Bojo-recepten mijn combinatie gekozen van ingrediënten waarvan ik denk dat ik de lekkerste Bojo kan maken.

2015-01-17 14.57.53

Ingrediënten:
1kg Geraspte cassave (ontdooid)
100 gram geraspte kokos
1 blikje gecondenseerde melk
1 blik kokosmelk (400 ml)
100 gram suiker
2 zakjes vanillesuiker
2 theelepels amandel essence
1 theelepel rum essence (of echte rum)
1 theelepel kaneelpoeder
100 gram blanke rozijnen
175 gram roomboter
gekleurde muisjes

Bereiding:
Doe de geraspte ontdooide cassave in een grote kom, haal eventuele grote stukken of steeltjes eruit. Voeg de geraspte kokos, gecondenseerde melk en kokosmelk toe en meng goed

2015-01-17 19.08.04 2015-01-17 19.15.55 2015-01-17 19.17.10

Wel de rozijnen ongeveer 5 minuten in warm water

2015-01-17 19.31.37

Voeg de vanillesuiker, amandel assence,  rum assence en suiker toe (blijf wel proeven of het niet te zoet wordt)

2015-01-17 19.21.36

Voeg ook de kaneel en rozijnen toe en meng goed

2015-01-17 19.37.14

Smelt de boter in een pannetje

2015-01-17 19.41.00 2015-01-17 19.47.56

Voeg de boter toe aan het mengsel en meng goed

2015-01-17 19.48.08 2015-01-17 19.48.24 2015-01-17 19.49.25

Verwarm de oven voor op 170 graden
Vet een ovenschaal in en stort het bobo-mengsel in de ovenschaal

2015-01-17 19.49.46 2015-01-17 19.51.01

Bak ongeveer 1,5 uur in de oven. Check met een satė-prikker of er nog deeg aan de prikker blijft zitten (dan is het nog niet gaar).

2015-01-17 21.25.41

Snijd de Bojo in stukjes en versier met de gekleurde muisjes

2015-01-17 22.25.04

Njang Swietie!

15 comments for “Bojo

  1. Maureen
    2 juli 2016 at 20:24

    Dat klinkt en ziet er goed uit! Ik ga het ook proberen.

  2. Daniëlle
    27 oktober 2016 at 12:13

    al vaker gemaakt…heerlijk!!

  3. Ranoe
    31 maart 2018 at 13:21

    ik heb dit recept vandaag voor de 3e keer gemaakt. Het is makkelijk te maken en zo lekker dat je ervan blijft eten 🙂 🙂

  4. juan
    15 februari 2019 at 17:17

    Vandaag ga ik dit recept proberen.
    Wish me luck.

    • sweetman
      15 februari 2019 at 20:38

      Is het gelukt?

  5. Helen
    21 februari 2019 at 22:38

    Wat een geweldige Bojo, langere tijd was ik op zoek naar een smeuïge bojo en die ik bij jullie gevonden. Ik heb genoten en genoten van jullie heerlijke bojo.

    En hebben jullie ook een recept: Pom!!
    Dank je wel.

    • sweetman
      14 mei 2019 at 19:53

      Graag gedaan! En nee, ik heb nog geen eigen recept voor Pom, maar lijkt me inderdaad een goeie om eens te onderzoeken of ik hier mijn invulling aan kan geven.

  6. 9 maart 2019 at 22:09

    Sweetman dank voor al je research om uiteindelijk tot dit super recept te komen. Zelf heb ik hem al tig keer gemaakt in verschillende variaties….Heb ook bojo recepten uit andere landen gemaakt…maar kom uiteindelijk altijd weer terug naar jou recept…?❤️

    • sweetman
      14 mei 2019 at 19:50

      Geweldig om dit te lezen! ❤️?

  7. Natasja
    14 mei 2019 at 12:08

    Ik heb het twee jaar geleden gemaakt en vond het heerlijk. Mijn collega’s op het werk die het nooit hadden gegeten bleven maar eten. Ik had wel een vraagje. Doe je bakpapier in de ovenschaal?

    • sweetman
      14 mei 2019 at 19:45

      Geweldig leuk om te lezen dat mensen de Bojo zo lekker vinden! Ik gebruik een glazen ovenschaal, die ik goed invet met boter. Zonder bakpapier dus.

      • Natasja
        15 mei 2019 at 22:55

        Oké bedankt voor je reactie!

  8. Willy
    21 augustus 2019 at 17:25

    Het staat in de oven,recept zo aantrekkelijk.Wachten af,moet wel heerlijk zijn.

  9. Ruel
    7 juli 2020 at 07:46

    Met recht de lekkerste bojo!! Gebruik dit recept al jaren. You deserve an award! Best recipe ever! Zegt een Surinaamse van Nederlandse bloede ?

    • sweetman
      7 juli 2020 at 09:20

      Dankjewel voor het compliment ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *