Bojo

Bojo is een Surinaamse cake die veel op feestjes wordt gegeten. Bojo is ook heel persoonlijk. Ik heb vanuit 18 verschillende Bojo-recepten mijn combinatie gekozen van ingrediënten waarvan ik denk dat ik de lekkerste Bojo kan maken.

2015-01-17 14.57.53

Ingrediënten:
1kg Geraspte cassave (ontdooid)
100 gram geraspte kokos
1 blikje gecondenseerde melk
1 blik kokosmelk (400 ml)
100 gram suiker
2 zakjes vanillesuiker
2 theelepels amandel essence
1 theelepel rum essence (of echte rum)
1 theelepel kaneelpoeder
100 gram blanke rozijnen
175 gram roomboter
gekleurde muisjes

Bereiding:
Doe de geraspte ontdooide cassave in een grote kom, haal eventuele grote stukken of steeltjes eruit. Voeg de geraspte kokos, gecondenseerde melk en kokosmelk toe en meng goed

2015-01-17 19.08.04 2015-01-17 19.15.55 2015-01-17 19.17.10

Wel de rozijnen ongeveer 5 minuten in warm water

2015-01-17 19.31.37

Voeg de vanillesuiker, amandel assence,  rum assence en suiker toe (blijf wel proeven of het niet te zoet wordt)

2015-01-17 19.21.36

Voeg ook de kaneel en rozijnen toe en meng goed

2015-01-17 19.37.14

Smelt de boter in een pannetje

2015-01-17 19.41.00 2015-01-17 19.47.56

Voeg de boter toe aan het mengsel en meng goed

2015-01-17 19.48.08 2015-01-17 19.48.24 2015-01-17 19.49.25

Verwarm de oven voor op 170 graden
Vet een ovenschaal in en stort het bobo-mengsel in de ovenschaal

2015-01-17 19.49.46 2015-01-17 19.51.01

Bak ongeveer 1,5 uur in de oven. Check met een satė-prikker of er nog deeg aan de prikker blijft zitten (dan is het nog niet gaar).

2015-01-17 21.25.41

Snijd de Bojo in stukjes en versier met de gekleurde muisjes

2015-01-17 22.25.04

Njang Swietie!

2 comments for “Bojo

  1. Maureen
    2 juli 2016 at 20:24

    Dat klinkt en ziet er goed uit! Ik ga het ook proberen.

  2. Daniëlle
    27 oktober 2016 at 12:13

    al vaker gemaakt…heerlijk!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *