Broodje Bakkeljauw met Zuurgoed

1

Ingrediënten:
1 pak gedroogde bakkeljauw (circa 500 gram)
2 tomaten
1 ui
2 rode uien
2 komkommers
1 rode peper (of madame Jeanette als je van heet houdt)
2 theelepels tomatenpuree
2 teentjes fijngesneden knoflook
250 ml witte azijn
200 ml water
stukje verse gember
10 pimentkorrels
1 kruidnagel
takjes selderij
Suiker
Peper & zout (of maggiblokje)
Zonnebloemolie
Broodjes (Surinaamse puntbroodjes zijn natuurlijk het best)

Bereiding:
Was het zout van de bakkeljauw en kook een kwartier in ruim kokend water om verder te ontzouten

2 3

Maak nu eerst het zuurgoed door 200 ml water en 3 afgestreken eetlepels suiker aan de kook de brengen

22

Voeg de kruidnagel, pimentkorrels, gember en gemalen zwarte peper toe, laat even koken, voeg de azijn toe en laat afkoelen

15

Haal de pimentkorrels, gember en kruidnagel uit de pan

Was de komkommers en snijd doormidden. Snijd vervolgens dunne plakjes. Snijd de rode uien in halve ringen

16 18 19

Doe de rode ui bij het azijnmengsel. Voeg ook de komkommer toe, roer goed en laat intrekken.

20 21 17

Snijd de ui, de knoflook, rode peper en de tomaat fijn

4 5 6

Was de gekookte bakkeljauw onder de kraan en knijp goed uit, pluk de vis in kleine stukjes

7

Bak de ui in een scheutje zonnebloemolie aan en voeg daarna de knoflook toe

9 10

Voeg ook de tomaten, rode peper, tomatenpuree toe en bak nog door. Voeg ook de bakkeljauw toe en roer goed en bak nog wat door

11 14

Haal van het vuur en voeg wat gesneden selderij toe

8

Maak nu een mooi broodje bakkeljauw met zuurgoed

23

Recept gezien op surinaams-eten-blogspot.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *