Caribbean Slow Beef Mango Tortilla

0

Ingrediënten Caribbean beef:
500 gram runder riblap
6 tortilla’s
4 tenen knoflook
1 ui gesneden
2 rode pepers
2 eetlepels soyasaus
3 eetlepels olijfolie
1 eetlepel bruine basterdsuiker
1 eetlepel tijmblaadjes
2 theelepels pimentpoeder
2 theelepels gemalen zwarte peper
1/2 theelepel gemalen nootmuskaat
1/2 theelepel kaneelpoeder
sap van een halve limoen

Ingrediënten Mango Salsa:
2 Mango’s
2 fijn gesneden sjalotten
bosje fijn gesneden koriander (of bladpeterselie)
sap van een halve citroen
Griekse yoghurt voor de topping

Overige benodigdheden:
Keukenmachine
Braadpan
satéprikkers

Bereidingswijze:
Doe alle ingrediënten van de beef (behalve de riblap zelf) in de keukenmachine en maal tot een glad mengsel

1 2

Doe het mengsel in de pan leg de riblap erop, smeer ook wat mengsel op de riblap

3 4 5

Verwarm de oven voor op 100 graden en stoof de riblap in 5 uur gaar in de braadpan met deksel, draai ieder uur de riblap om en schep het mengsel op de riblap. Wanneer het mengsel te droog wordt, wat water toevoegen.

6 7

Wanneer de riblap uit elkaar valt is hij gaar.
Trek met 2 vorken het vlees uit elkaar en meng met wat van het mengsel.

16 17 18

Maak nu de Mango Salsa door de mango te schillen en in blokjes van ongeveer een halve centimeter te snijden

8 9

Snipper de sjalotjes, snijd de koriander (of bladpeterselie) fijn en meng door de mangostukjes

13 10 14

Voeg het citroensap toe en meng goed

11 15

Schep wat beef op een tortilla vervolgens wat mango salsa en maak af met een beetje Griekse Yoghurt

20

Maak de tortilla dicht met een prikkertje en geniet van de Caribbean Slow Beef Mango Tortilla

19

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *