Ingrediënten Caribbean beef:
500 gram runder riblap
6 tortilla’s
4 tenen knoflook
1 ui gesneden
2 rode pepers
2 eetlepels soyasaus
3 eetlepels olijfolie
1 eetlepel bruine basterdsuiker
1 eetlepel tijmblaadjes
2 theelepels pimentpoeder
2 theelepels gemalen zwarte peper
1/2 theelepel gemalen nootmuskaat
1/2 theelepel kaneelpoeder
sap van een halve limoen
Ingrediënten Mango Salsa:
2 Mango’s
2 fijn gesneden sjalotten
bosje fijn gesneden koriander (of bladpeterselie)
sap van een halve citroen
Griekse yoghurt voor de topping
Overige benodigdheden:
Keukenmachine
Braadpan
satéprikkers
Bereidingswijze:
Doe alle ingrediënten van de beef (behalve de riblap zelf) in de keukenmachine en maal tot een glad mengsel
Doe het mengsel in de pan leg de riblap erop, smeer ook wat mengsel op de riblap
Verwarm de oven voor op 100 graden en stoof de riblap in 5 uur gaar in de braadpan met deksel, draai ieder uur de riblap om en schep het mengsel op de riblap. Wanneer het mengsel te droog wordt, wat water toevoegen.
Wanneer de riblap uit elkaar valt is hij gaar.
Trek met 2 vorken het vlees uit elkaar en meng met wat van het mengsel.
Maak nu de Mango Salsa door de mango te schillen en in blokjes van ongeveer een halve centimeter te snijden
Snipper de sjalotjes, snijd de koriander (of bladpeterselie) fijn en meng door de mangostukjes
Voeg het citroensap toe en meng goed
Schep wat beef op een tortilla vervolgens wat mango salsa en maak af met een beetje Griekse Yoghurt
Maak de tortilla dicht met een prikkertje en geniet van de Caribbean Slow Beef Mango Tortilla