Choco Karamelkoek

 

523959_391440330915185_12683129_n

Ingrediënten Zandkoek (onderste laag):
120 gram boter + extra om bakblik in te vetten
175 gram bloem
60 gram fijne kristalsuiker

Ingrediënten Karamel (middelste laag):
175 gram boter
120 gram kristalsuiker
3 eetlepels stroop
1 blikje gecondenseerde melk

Ingrediënten (toplaag):
300 gram melkchocolade

Benodigdheden:
Ondiep bakblik ongeveer 23×23 cm
Bakpapier

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Vet het ondiepe bakblik in en bekleed met bakpapier.
Mix de boter, bloem en suiker tot een samenhangende massa.
Schep het mengsel in het bakblik en strijk de bovenkant glad met een spatel of de achterkant van een lepel.
Bak de zandkoek in 20-25 minuten in de oven tot de bovenkant goudbruin is.

Maak ondertussen de karamel:
Verwarm de boter, suiker, stroop en gecondenseerde melk op laag vuur, totdat alles gesmolten is, terwijl je alles door elkaar roert.

418378_294305007295385_1316656459_n

Kook vervolgens gedurende 6-8 minuten de karamel op middelmatig vuur, terwijl je goed blijft doorroeren, anders ontstaan er donkere vlokjes. Wanneer de karamel dikker wordt is het klaar en kun je het op de gebakken zandkoek gieten. Laat het vervolgens in de koelkast hard worden.

385567_258258627566690_938906126_n

Voor de toplaag moet je de chocolade smelten.
Ik hou ervan om dit lekker ouderwets au-bain-marie (bij Marie in bad) te doen.
Doe de chocolade in een hittebestendige pan en zet deze bovenop een steelpan met zacht kokend water. Laat de chocolade al roerend smelten.

383171_267649019960984_1554318391_n

Laat de chocolade iets afkoelen en giet vervolgens over de hard geworden karamel.

381449_258355600890326_1278895959_n

Laat vervolgens in de koelkast de chocolade weer hard worden.

422882_294380653954487_277493288_n

Even snijden en……. Smullen!!!
384288_258990787493474_1794222762_n

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *