INGREDIËNTEN voor 8 pasteitjes:
Deeg:
300 ml heet water
250 gram boter
500 gram bloem
1 eetlepel zout
1 groot ei
een handje maismeel of polenta
Vulling:
Olijfolie
1 ui
4 ontvelde uitgebeende kippendijen (250 gram)
halve kleine flespompoen in blokjes gesneden
1 Wortel
1 Aardappel
6 takjes verse tijm (gebruik alleen de blaadjes)
Nootmuskaat
300 ml kippenbouillon
2 eetlepels Worcestersaus
1 eetlepel bloem
Peper en zout
kwastje
Bakpapier
Rasp
Houten lepel
Kommetje van ongeveer 15 cm
Deegroller
BEREIDING:
Bereiding deeg:
Doe het water en de boter in een grote pan, breng aan de kook en laat de boter smelten. Haal dan van het vuur.
Roer met een houten lepel steeds kleine beetjes bloem en zout erdoor
Waneer alles gemengd is, maak dan op een gebloemd vlak een bal van het deeg. Doe bloem in een komen en doe het deeg erin, doe ook nog wat bloem op het deeg, sluit de kom af met huishoudfoelie en zet ongeveer een halfuur in de koelkast
Bereiding vulling:
Snijd de ui, pompoen, wortel, aardappel en kippendij in kleine stukjes
Bak de ui in een pan met een scheutje olijfolie
Voeg de kip toe en bak bruin aan
r
Voeg de pompoen, wortel, aardappel en tijm toe en bak 5 minuten
Rasp wat nootmuskaat
Voeg de kippenbouillon, Worchestersaus en bloem toe, roer goed en laat ongeveer 20 minuten op laag vuur sudderen tot er een mooi geheel ontstaat. Breng op smaak met peper en zout.
Verwarm de oven voor op 180 graden
Haal het deeg uit de koelkast, snijd doormidden en doe een helft tussen 2 vellen bakpapier en rol uit tot een plak van ongeveer een halve centimeter dik
Steek met het kommetje cirkels uit (het kan zijn, dat je uit een plak maar 3 cirkels haalt, maar dan moet het deeg gewoon opnieuw gebruiken. Doe dit tot je 8 cirkels hebt
Bebloem de cirkels, leg wat vulling in het midden en kwast de randen met het losgeklopte ei
Klap het deeg dubbel en druk met je vinger de randjes dicht
Strooi wat maïsmeel op de met bakpapier bekleedde bakplaat. Leg de pasteitjes erop. Kwast de pasteitjes met losgeklopt ei en strooi nog wat maismeel op de pasteitjes.
Bak de cowboypasteitjes 30 tot 35 minuten of tot ze goudbruin zijn,
Lekker met wat BBQ-saus
Inspired by Jamie