Cowboypasteitjes

2015-01-23 14.34.40

INGREDIËNTEN voor 8 pasteitjes:

Deeg:
300 ml heet water
250 gram boter
500 gram bloem
1 eetlepel zout
1 groot ei
een handje maismeel of polenta

Vulling:
Olijfolie
1 ui
4 ontvelde uitgebeende kippendijen (250 gram)
halve kleine flespompoen in blokjes gesneden
1 Wortel
1 Aardappel
6 takjes verse tijm (gebruik alleen de blaadjes)
Nootmuskaat
300 ml kippenbouillon
2 eetlepels Worcestersaus
1 eetlepel bloem
Peper en zout

kwastje
Bakpapier
Rasp
Houten lepel
Kommetje van ongeveer 15 cm
Deegroller

BEREIDING:

Bereiding deeg:
Doe het water en de boter in een grote pan, breng aan de kook en laat de boter smelten. Haal dan van het vuur.

2015-01-23 14.40.42 2015-01-23 14.46.07

Roer met een houten lepel steeds kleine beetjes bloem en zout erdoor

2015-01-23 14.46.39 2015-01-23 14.47.34 2015-01-23 14.49.09 2015-01-23 14.51.57

Waneer alles gemengd is, maak dan op een gebloemd vlak een bal van het deeg. Doe bloem in een komen en doe het deeg erin, doe ook nog wat bloem op het deeg, sluit de kom af met huishoudfoelie en zet ongeveer een halfuur in de koelkast

2015-01-23 14.53.39 2015-01-23 14.55.41 2015-01-23 14.56.59

Bereiding vulling:
Snijd de ui, pompoen, wortel, aardappel en kippendij in kleine stukjes

2015-01-23 20.30.18

Bak de ui in een pan met een scheutje olijfolie
2015-01-23 20.37.03

Voeg de kip toe en bak bruin aan

r2015-01-23 20.39.58 2015-01-23 20.49.54

Voeg de pompoen, wortel, aardappel en tijm toe en bak 5 minuten

2015-01-23 20.51.10 2015-01-23 20.51.54

Rasp wat nootmuskaat

2015-01-23 20.55.55

Voeg de kippenbouillon, Worchestersaus en bloem toe, roer goed en laat ongeveer 20 minuten op laag vuur sudderen tot er een mooi geheel ontstaat. Breng op smaak met peper en zout.

2015-01-23 20.58.35 2015-01-23 21.00.06 2015-01-23 21.01.16 2015-01-23 21.31.34

Verwarm de oven voor op 180 graden

Haal het deeg uit de koelkast, snijd  doormidden en doe een helft tussen 2 vellen bakpapier en rol uit tot een plak van ongeveer een halve centimeter dik

2015-01-23 21.11.42 2015-01-23 21.21.02

Steek met het kommetje cirkels uit (het kan zijn, dat je uit een plak maar 3 cirkels haalt, maar dan moet het deeg gewoon opnieuw gebruiken. Doe dit tot je 8 cirkels hebt

2015-01-23 21.26.20 2015-01-23 21.27.11 2015-01-23 21.27.39

Bebloem de cirkels, leg wat vulling in het midden en kwast de randen met het losgeklopte ei

2015-01-23 21.31.03 2015-01-23 21.33.30 2015-01-23 21.33.35

Klap het deeg dubbel en druk met je vinger de randjes dicht

2015-01-23 21.39.38

Strooi wat maïsmeel op de met bakpapier bekleedde bakplaat. Leg de pasteitjes erop. Kwast de pasteitjes met losgeklopt ei en strooi nog wat maismeel op de pasteitjes.

2015-01-23 21.37.23 2015-01-23 21.42.29 2015-01-23 21.43.26

Bak de cowboypasteitjes 30 tot 35 minuten of tot ze goudbruin zijn,
Lekker met wat BBQ-saus

2015-01-23 22.27.13

Inspired by Jamie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *