Curry garnalen

 

Photo 09-11-13 17 03 47

Ingredienten:

500 gram grote gepelde garnalen
2 eetlepels groene Thaise Currypasta
2 eetlepels vissaus
2 eetlepels bruine basterdsuiker
1 blik kokosmelk (400 ml)
1/2 limoen
2 eetlepels olie
Basilicum
Sesamzaad

Verhit de olie in een wok of hapjespan
Bak de 2 eetlepels Currypasta op laag vuur (als het spettert is het vuur te hoog)

Photo 09-11-13 17 12 35

Schep heel beheerst 4 eetlepels van de bovenste harde room van de kokosmelk erbij en bak het geheel 4 minuten

Photo 09-11-13 17 15 56 Photo 09-11-13 17 15 56

Boen de limoen schoon en rasp ongeveer een theelepel van de schil af. Probeer zo min mogelijk tot het wit te gaan, want dat is bitter. Je ruikt de limoen in de pan! Pers ook een halve limoen boven de pan

Photo 09-11-13 17 20 09.Photo 09-11-13 17 20 09

 

Voeg de rest van de kokosmelk, de 2 eetlepels vissaus en de 2 eetlepels bruine basterdsuiker toe. Laat het geheel nog 5 minuten koken.

Photo 09-11-13 17 25 43 Photo 09-11-13 17 28 19

Gooi nu de garnalen erin en laat ze ongeveer 4-5 minuten meekoken, totdat ze mooi roze zijn.

Photo 09-11-13 18 28 23 Photo 09-11-13 18 31 21

Garneer met sesamzaad en gesneden basilicum en serveer met rijst.
Eet smakelijk!!
Photo 09-11-13 18 36 32

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *