Ingrediënten:
5 plakjes bladerdeeg
175 gram zalmfilet
100 gram gerookte zalmfilet
25 gram bieslook
15 gram dille
2 eieren
1 citroen
125 gram roomkaas bieslook
200 gram crème fraîche
Aspergetopjes
Peper & zout
Boter om de quichevorm in te vetten
Quichevorm
Bereiding:
Ontdooi de 5 plakjes bladerdeeg
Vet de quichevorm in en bekleed met de bladerdeeg
Prik met een vork gaatjes in het deeg en strooi paneermeel over de bodem
Verwarm de oven voor op 180 graden
Snijd de bieslook en de dille fijn, Was de citroen en rasp het geel van de schil (zest). Snijd de zalm in stukjes en de gerookte zalm in reepjes.
Doe de dille, bieslook en citroenrasp in een kom en meng met het sap van een halve citroen. Meng ook de zalm erdoor.
Klop de eieren los in een kom met de roomkaas en voeg ook de crème fraîche toe en meng tot een smeuïge massa. Voeg peper en zout naar smaak toe.
Verdeel de zalm met het kruidenmengsel over de deegbodem en verdeel het ei-mengsel erover heen
Snijd een klein stukje van de onderkant van de aspergetopjes en verdeel over de dubbele zalmquiche
Bak in ongeveer 45 minuten goudbruin. (wanneer de bovenkant te donker wordt, afdekken met aluminiumfolie)