Ingrediënten
300 gram gezoet zanddeeg (of zelf maken natuurlijk)
125 gram roomboter
50 gram lichte basterdsuiker
50 gram donkere basterdsuiker
300 gram pecannoten
2 eetlepels Lyle’s Golden Syrup
2 eieren
Quiche/vlaaivorm met losse bodem van 26 cm
Bakpapier
Kwastje
Keramische bakbonen of gedroogde bonen of ongekookte rijst
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 175 graden en rooster de pecannoten in 10 minuten. Na 5 minuten even omschudden voor evenwichtige roostering. Bewaar na de 10 minuten in een schaaltje.
Boter de bakvorm en bekleed met het zanddeeg
Laat de bakvorm met het deeg ongeveer 10 minuten rusten in de koelkast en verwarm de oven voor op 200 graden
Prik met een vork wat gaatjes in de bodem, bekleed met bakpapier en vul met de bakbonen om “blind” te bakken
Bak 15 minuten in de oven op 200 graden, verwijder de bakbonen en bak nog 5 minuten op 200 graden om ook de bodem te garen
Breng de temperatuur van de oven terug naar 160 graden
Smelt de boter en de Syrup in een pannetje
Haal het pannetje van het vuur en voeg de suiker en pecannoten toe
Roer goed en laat afkoelen
Kluts de eieren en voeg toe aan de boter/suiker/pecan en roer goed
Doe het boter/suiker/pecan/ei mengsel in de bakvorm met zanddeeg en bak in de oven af op in 30 tot 40 minuten op 160 graden. Wanneer de pecannoten te donker worden, kun je een stukje alu-folie op de taart leggen.
Laat afkoelen en eet smakelijk!
Een overheerlijke piece of pie!
Verrukkelijk!