Easy Sticky Pecan Pie

2015-01-10 14.46.40

Ingrediënten
300 gram gezoet zanddeeg (of zelf maken natuurlijk)
125 gram roomboter
50 gram lichte basterdsuiker
50 gram donkere basterdsuiker
300 gram pecannoten
2 eetlepels Lyle’s Golden Syrup
2 eieren

Quiche/vlaaivorm met losse bodem van 26 cm
Bakpapier
Kwastje
Keramische bakbonen of gedroogde bonen of ongekookte rijst

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 175 graden en rooster de pecannoten in 10 minuten. Na 5 minuten even omschudden voor evenwichtige roostering. Bewaar na de 10 minuten in een schaaltje.

2015-01-10 14.57.37

Boter de bakvorm en bekleed met het zanddeeg

2015-01-10 15.01.33 2015-01-10 15.03.04 2015-01-10 15.05.35

Laat de bakvorm met het deeg ongeveer 10 minuten rusten in de koelkast en verwarm de oven voor op 200 graden

Prik met een vork wat gaatjes in de bodem, bekleed met bakpapier en vul met de bakbonen om “blind” te bakken

2015-01-10 15.27.06 2015-01-10 15.28.21

Bak 15 minuten in de oven op 200 graden, verwijder de bakbonen en bak nog 5 minuten op 200 graden om ook de bodem te garen

2015-01-10 15.50.13 2015-01-10 15.51.18

Breng de temperatuur van de oven terug naar 160 graden
Smelt de boter en de Syrup in een pannetje

2015-01-10 15.37.36 2015-01-10 15.42.51

Haal het pannetje van het vuur en voeg de suiker en pecannoten toe

2015-01-10 15.43.05 2015-01-10 15.45.10

Roer goed en laat afkoelen

2015-01-10 15.48.08

Kluts de eieren en voeg toe aan de boter/suiker/pecan en roer goed

2015-01-10 15.23.20 2015-01-10 15.58.20 2015-01-10 15.59.17

Doe het boter/suiker/pecan/ei mengsel in de bakvorm met zanddeeg en bak in de oven af op in 30 tot 40 minuten op 160 graden. Wanneer de pecannoten te donker worden, kun je een stukje alu-folie op de taart leggen.

2015-01-10 16.01.29 2015-01-10 16.30.23 2015-01-10 16.42.22

Laat afkoelen en eet smakelijk!

2015-01-10 16.51.50

 

1 comment for “Easy Sticky Pecan Pie

  1. Marcel verheijen
    11 januari 2015 at 17:41

    Een overheerlijke piece of pie!
    Verrukkelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *