Forel Salade

Past in een koolhydraat-arm dieet. (380 cal, 4 gr koolhydraten)

Ingrediënten (1 bord):

  • 60 gr sla (Ik gebruik hier bladsla)
  • 100 gr warm gerookte forel (kan ook met makreel)
  • 1 avocado
  • 1 citroen
  • 10 gr pijnboompitten
  • 10 gr kappertjes
  • bieslook
  • olijfolie
  • Peper & Zout

Bereiding:

Rooster de pijnboompitten in een koekenpannetje, goed blijven bewegen met de pan en als ze een bruin kleutje krijgen direct op een bord scheppen, anders branden ze aan.

Snijd de avocado doormidden en sla de achterkant in de pit en wrik deze los. Schep met een lepel de avocado uit de schil en snijd in stukjes. Besprenkel met een beetje citroensap.

Nu gaan we het de sla opmaken op een mooi groot bord. Drapeer de sla op het bord en sprenkel wat citroensap erover. Breek met de hand de forel in stukjes en leg op de sla, doe dit ook met de gesneden avocado.

Sprenkel de kappertjes, pijnboompitten en gesneden bieslook over de sla. Voeg peper en zout toe naar smaak en een klein beetje extra vierge olijfolie om het af te maken.

Post navigation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *