Hamburger 2.0

Ingredienten2015-02-21 15.30.592015-02-21 15.30.592015-02-21 15.30.59Ingrediënten:
500 gram mager rundergehakt
8 vellen bladerdeeg
4 plakjes bacon
2 plakken kaas (doormidden)
2 augurken (in schijfjes)
1 ei
Olijfolie
Mosterd
Ketchup
Sesamzaad
Peper & zout
Zeezout
(slag)room

Kwastje
Bakpapier
Steker van 12cm of een oude CD/DVD

Bereidingswijze:
Breng het gehakt op smaak met wat peper en zout en maak 4 gelijke (wat hoge) burgers

Bak in een koekenpan het spek aan

1 2

Haal het spek uit de pan, doe wat olijfolie erin en bak de hamburgers kort om en om

3 4

Leg de burgers op een bordje en bekleed met bacon, plakjes augurk, mosterd, ketchup en kaas. Leg de burgers ongeveer 5 minuten in de koelkast

5 6 8 10

Ontdooi de vellen bladerdeeg en snijd met een steker of met behulp van een DVD of CD, cirkels van 12cm

11 12

Leg de burgers op een cirkel op een bakplaat met bakpapier, pak een ander vel en smeer de randen daarvan in met water

14 15

Pak een burger met vel op en plak het met water ingesmeerde vel hierop. Knijp de randen samen en vouw de rand onder de burger

15 16 17

Leg de burger terug op het bakpapier prik met een satéprikker een paar gaatjes erin (zodat stoom kan ontsnappen). Splits een ei en gebruik alleen de dooier met een scheutje room. Klop door elkaar en smeer op de burger.

18 19 20

Bestrooi de burgers met sesamzaad en zeezout

21 22

Leg de burgers nog 5 minuten in de koelkast
Verwarm de oven voor op 180 graden en bak de Hamburger 2.0 af in  25-35 minuten

23

Inspired by 24kitchen.nl

2 comments for “Hamburger 2.0

  1. Marcel Verheijen
    22 februari 2015 at 21:50

    Op zeker dat ik dit recept een keer ga maken!

    Geweldig Louis!
    Ga zo door

    Marcel

  2. 28 januari 2016 at 12:37

    Nice! Geen gepruts meer met hamburgers stapelen als de vrienden langs komen. Gewoon even de oven in en smullen! Ik zou misschien wel eerder het spek rond het vlees doen zodat de bladerdeeg niet te zompig wordt aan de onderkant. Beetje het principe van een beef wellington. Ga ik zeker eens gebruiken op men blog. Merci!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *