Mijn oudste dochter wil op de kermis altijd een karamel appel, daarom wilde ik ze ook eens thuis maken.
Ingrediënten:
4 appels (let op dat de schil niet een “waslaagje” heeft, want dan blijft de karamel niet plakken)
200 gram suiker
90 gram ongezouten roomboter
125 ml slagroom
Zeezout flakes
4 stevige satéprikkers of lollystokjes
Garnering (disco-dip, kokos, nootjes)
Bereiding:
Doe de slagroom en boter in een pannetje en verwarm op laag vuur
Doe een beetje suiker in een ander pannetje op matig vuur
Wanneer de suiker begint te smelten voeg dan steeds suiker toe
Roer niet en laat de suiker karameliseren
Voeg nu de slagroom en boter toe (pas op het kan best erg borrelen en spetteren)
Roer goed en haal van het vuur.
Steek de stokjes in de appels
Laat de karamel wat afkoelen en haal de appels er doorheen
Doe dit meerdere keren, totdat er een mooie laag karamel op de appel zit.
Ik had appels gekocht waar het leek of een soort waslaagje op de schil zat en de karamel dus niet bleef plakken.
Let daarop bij het kopen van je appels.
Versier eventueel nog met disco-dip, kokos of nootjes.