Karamel appels

IMG_6940.JPGMijn oudste dochter wil op de kermis altijd een karamel appel, daarom wilde ik ze ook eens thuis maken.

Ingrediënten:
4 appels (let op dat de schil niet een “waslaagje” heeft, want dan blijft de karamel niet plakken)
200 gram suiker
90 gram ongezouten roomboter
125 ml slagroom
Zeezout flakes
4 stevige satéprikkers of lollystokjes
Garnering (disco-dip, kokos, nootjes)

Bereiding:
Doe de slagroom en boter in een pannetje en verwarm op laag vuur

IMG_6939.JPG IMG_6938.JPG

Doe een beetje suiker in een ander pannetje op matig vuur

IMG_6933.JPG

Wanneer de suiker begint te smelten voeg dan steeds suiker toe

IMG_6934.JPG IMG_6932.JPG

Roer niet en laat de suiker karameliseren

IMG_6931.JPG IMG_6930.JPG

Voeg nu de slagroom en boter toe (pas op het kan best erg borrelen en spetteren)
Roer goed en haal van het vuur.

IMG_6929.JPG IMG_6928.JPG

Steek de stokjes in de appels

IMG_6935.JPG

Laat de karamel wat afkoelen en haal de appels er doorheen

IMG_6924.JPG IMG_6923.JPG

Doe dit meerdere keren, totdat er een mooie laag karamel op de appel zit.
Ik had appels gekocht waar het leek of een soort waslaagje op de schil zat en de karamel dus niet bleef plakken.
Let daarop bij het kopen van je appels.
Versier eventueel nog met disco-dip, kokos of nootjes.

IMG_6922.JPG

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *