Ingrediënten:
250 ml slagroom
250 ml melk
1 vanillestokje in de lengte opengesneden
2 cm verse turmeric, geraspt (of kurkuma of koenjit)
75 gram suiker
3 blaadjes gelatine
15 ml limoensap
1 theelepel limoenrasp
2 papadums
Kaneelpoeder
Poedersuiker
Verse munt en eetbare bloemen ter garnering
Vormpjes of bakjes om de panna cotta in te doen
Bereiding:
Rasp de turmeric, doe de blaadjes gelatine in koud water (ongeveer 5 minuten) en breng de slagroom, melk, vanillestokje en geraspte turmeric aan de kook
Haal de pan van het vuur en voeg de suiker en gelatine toe (blaadjes goed uitknijpen)
Rasp de schil van de limoen en voeg de rasp en limoensap toe
Zeef het mengsel
Doe het mengsel in de vormpjes en laat afkoelen. Laat vervolgens minstens 2 uur opstijven in de koelkast
Bak de papadums knapperig volgens de instructie op het pak, breek in grote stukken en bestrooi met poedersuiker en kaneel. Stort de panna cotta uit op een bord en maak af met de papadums, munt en eetbare bloemen