Khao Pad Kai

1

Ingrediënten (4 personen):
300 gram gekookte jasmijnrijst (of pandanrijst)
300 gram kippendijtjes zonder vel
4 lente uien
4 teentjes knoflook
5 verse shii-takes
2 eieren
1 rode peper
1 blokje kipppenbouillon
1 eetlepel soyasaus
een handje bevroren erwten
Koriander of bladpeterselie
Chiliflakes
1 Limoen
4 kleine (Thaise) komkommers
Zonnebloemolie

Ingrediënten roerbaksaus:
3 eetlepels kippenbouilon
3 eetlepels Thaise vissaus
2 eetlepels soyasaus
sap van een halve limoen
1 theelepel suiker
snufje witte peper

Kook een dag ervoor de rijst volgens de instructies, laat afkoelen en bewaar afgedekt in de koelkast

2

Snijd de kippendijtjes en shii-take in kleine stukjes

3 4

Snijd ook de lente-ui, rode peper en knoflook. Houd het witte en groene deel van de lente ui apart. Verwijder de zaadjes van de rode peper als je het gerecht niet te spicy wilt maken.

5 6 5

Doe de kip in een schaal en meng met de eetlepel soyasaus

7 8

Maak de kippenbouillon volgens instructie op het pakje

9 10

Maak nu de roerbaksaus, door alle ingrediënten in een kom te doen en goed te roeren

11

Doe wat olie op je vingers en ga door de rijst heen en maak zo eventuele grote klompen rijst fijn

12

Doe een scheutje zonnenbloemolie in een wok en maak heet op hoog vuur, doe de witte gedeelten van de lente ui, knflook en rode peper in de pan en wok even

13

Doe de kip erbij en laat een paar minuten wokken, totdat de kip aangebakken is (ongeveer 3 minuten)

14 15

Voeg de shii-take toe en en bak een paar minuten, doe nog wat kippenbouillon erbij, wanneer de wok te droog wordt.

16 17

Voeg de rijst toe en blijf wokken op hoog vuur. Voeg steeds  met een lepel de roerbaksaus toe en blijf wokken (ongeveer 10 minuten)

18 19 20

Voeg de bevroren erwten toe en roer goed

21 22

Maak nu in het midden van de wok plaats, door alles naar de zijkant te duwen.

23

Breek de eieren in de open plek en maak er een roerei van

25 24 27 26

Meng het roerei door de rijst, haal van het vuur en roer het groene deel van de lente-ui erdoor

28 29

Garneer de Khao Pad Kai met peterselie en een komkommer, waarover wat limoensap is gesprenkeld

30

Geïnspireerd door aziatischerecepten.com 

2 comments for “Khao Pad Kai

  1. VoorproeverT
    23 maart 2015 at 22:20

    Louis. Echt zo blij met jou recepten en de plaatjes. Dat is voor een non-keukenprinses echt heel fijn!

    Dit recept ziet er echt heel lekker uit!

    Nice job!
    X annette

  2. foodfan
    23 maart 2015 at 23:00

    Ziet er weer fantastisch uit! Ik ben helemaal fan!
    Je gerechten zijn stuk voor stuk een feestje en zo makkelijk te maken!

    Zoekt 24kitchen geen kok?

    Compliments for the chef..

    Suus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *