Kip op Blik

IMG_6731.JPG

Ingrediënten:
1 hele kip van ongeveer 1,8kg (schoongemaakt, dus zonder ingewanden)
1 blikje bier
2 takjes verse rozemarijn fijn gesneden
1 teentje knoflook geperst
1 theelepel gedroogde tijm
1 theelepel gemalen chili flakes
sap van 1citroen
Extra vergine olijfolie

Ingrediënten kruidenmengsel:
1 theelepel grof zeezout
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepel gedroogde tijm
1 takje verse rozemarijn fijn gesneden
1/2 theelepel geraspte citroenschil
1/2 theelepel versgemalen zwarte peper

Overige benodigdheden:
Een BBQ
Braadslede
Knoflookpers
Rasp
Vleesthermometer
Kooktouw

Bereiding:
Meng de ingrediënten van het kruidenmengsel in een kom

IMG_6746.JPG IMG_6747.JPG IMG_6745.JPG IMG_6743.JPG

Bestrijk de kip aan alle kanten met olijfolie en kruidenmengsel (ook de binnenkant)

IMG_6742.JPG IMG_6741.JPG IMG_6740.JPG IMG_6739.JPG

Open het blikje bier en drink de helft op

IMG_6738.JPG

Doe de rozemarijn, knoflook, tijm, chiliflakes en citroensap in het blikje en maak met een scherp voorwerp 2 extra gaatjes in het blik

IMG_6737.JPG IMG_6736.JPG

Verwarm de BBQ op ongeveer 200 graden

IMG_6734.JPG

Plaats het bierblikje in de braadslede en plaats de kip over het blikje heen, zodat de poten de braadslede raken. Buig de toppen van de vleugels achter de rug en bind vast meteen stukje kooktouw.

IMG_6735.JPG

Zet ongeveer 1,5 tot 2 uur in de afgesloten BBQ van 200graden

IMG_6732.JPG

De kip is gaar, wanneer het in het dikke dijbeen 75 graden is (niet op het bot). Haal de braadslede met kip uit de BBQ en laat 10 minuten afkoelen voordat je het blik uit de kip haalt (blik is heel heet!)

IMG_6760.JPG IMG_6759.JPG

Snijd de poten, vleugels en filets van de kip

IMG_6758.JPG

 

Kip op blik:

IMG_6763.JPG

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *