Ingrediënten:
25 gram geschaafde amandelen
60 gram roomboter
150 gram lichte basterd suiker
50 gram bloem
1/4 theelepel kaneel
snufje zout
2 theelepels water
Overige benodigdheden:
Bakpapier
Keukenrol
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 175 graden
Rooster de geschaafde amandelen op bakpapier voor ongeveer 3 minuten
Hak de geschaafde amandelen vrij grof
Smelt de boter en haal de pan van het vuur
Roer eerst de basterdsuiker erdoor
Roer nu de bloem erdoor
Roer nu de kaneel en zout erdoor
En als laatste het amandelschaafsel en het water
Schep nu met een theelepel (of vormpje) bolletjes op de bakplaat. Laat genoeg ruimte over, want de kletskoppen gaan uitlopen
Bak in de oven op 175 graden ongeveer 10 minuten, tot ze mooi bruin (karamel-achtig) zijn geworden. Haal uit de oven, wacht even tot ze wat zijn uitgehard en laat afkoelen op een stukje keukenrol
EET SMAKELIJK!