Kletskoppen

image

Ingrediënten:
25 gram geschaafde amandelen
60 gram roomboter
150 gram lichte basterd suiker
50 gram bloem
1/4 theelepel kaneel
snufje zout
2 theelepels water

Overige benodigdheden:
Bakpapier
Keukenrol

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 175 graden

Rooster de geschaafde amandelen op bakpapier voor ongeveer 3 minuten
image image image

Hak de geschaafde amandelen vrij grof
image image

Smelt de boter en haal de pan van het vuur
image image

Roer eerst de basterdsuiker erdoor
image image image

Roer nu de bloem erdoor
image image image

Roer nu de kaneel en zout erdoor
image image

En als laatste het amandelschaafsel en het water
image image image

Schep nu met een theelepel (of vormpje) bolletjes op de bakplaat. Laat genoeg ruimte over, want de kletskoppen gaan uitlopen
image image image

Bak in de oven op 175 graden ongeveer 10 minuten, tot ze mooi bruin (karamel-achtig) zijn geworden. Haal uit de oven, wacht even tot ze wat zijn uitgehard en laat afkoelen op een stukje keukenrol
image image

 

EET SMAKELIJK!

image

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *