Voor mijn verjaardag had ik van mijn lieve vrouw een kookworkshop gekregen in Restaurant Het Oude Dykhuys in Lisserbroek.Een restaurant, waar ik best heel vaak met heel veel plezier kom.
We werden vandaag om 11:00 uur met een kopje koffie ontvangen door chef Alfred van Dijk, Na kennismaking met de andere 7 workshoppers gingen we de keuken in. Ik vind het altijd leuk om een kijkje achter de schermen te krijgen, dus vandaag kon ik eindelijk zien waar de lekkere gerechten vandaan kwamen.
We waren met 8 personen om 4 gerechten te maken. Mijn eerste keuze was het tussengerecht, omdat ik nog nooit zwezerik had gemaakt, maar omdat er een aantal mensen samen waren gekomen en splitsen natuurlijk niet zo leuk is, heb ik me opgeofferd om het tnagerecht te gaan maken met een medeworkshopper.
Het menu wat we gingen koken bestond uit:
Voorgerecht
Ravioli gevormd van bresaola en eendenlevermoes waarbij rucola, parmezaan en truffel
Tussengerecht
Zwezerik, krokant gebakken geserveerd op eekhoorntjesbrood risotto en groene asperges, waarbij jus van kalf en bundelzwammen
Hoofdgerecht
Hertfilet op lage temperatuur gegaard geserveerd met rode kool, aardappelkegels en roergebakken spruitjes, waarbij jus met jeneverbessen
Nagerecht
Eigenwijze taartje van vijgen en aceto-balsamico met kaneelroomijs en sabayon van Marsala
Ik vond het een geweldige leerzame ervaring en Chef Alfred dankjewel voor de leuke middag!