Onder de Linde kerstmis 2016

Ongeveer een jaar geleden vroeg Dennis de Prie, maitre en één van de 2 eigenaren van Restaurant Onder de Linde in Noordwijk, mij of ik een keertje mee wilde koken. Mijn antwoord was vanzelfsprekend en zeer overtuigend: “Ja, heel graag!”

img_0005

En zaterdag 24 december was het zover… Om 10 uur mocht ik me melden in de keuken van René Oudshoorn, chef en de andere eigenaar. Ik mocht helpen met het laatste deel van de mise-en-place voor de kerstdiners op 1e en 2e Kerstdag. Ik vond het heel spannend, want kom je als ongeschoold lulletje in de keuken van een sterwaardig restaurant met Bib Gourmand kwalificatie. Dan kan je eigenlijk alleen maar nederig in de weg lopen…

Hoe fout kon ik het hebben… Eigenlijk was alles al klaar voor de kerstdiners en in alle rust hebben we de laatste voorbereidingen gedaan. Ik heb wat worteltjes ter garnering schoongemaakt en knolselderij rondjes uigestoken.

img_1746 img_1741 img_1735 img_1731

Verder samen met “J” (Jennifer) crême’s gemaakt van wortel en knolselderij met chocolade, koffie en vanille.

img_1738 img_1732 img_1739 img_1730

Niels was o.a. bezig met de hazenruggen

img_1745 img_1743 img_1742 img_1729

Wat een ultieme rust en plezier! Eigenlijk waren we met de lunch, die bestond uit mooi brood (volgens mij met polenta), belegd met oude kaas en fantastische paling en ook nog een lekker stoofvlees klaar voor die dag.

img_1726 img_1723

Ik mocht voor mijn familie-diner voor 10 personen, een 3-gangen diner meenemen

img_1717

Van René en Niels de nodige uitleg gekregen om de opmaak succesvol tot een einde te brengen en dat is gelukt!

Voorgerecht: lauwwarme kabeljauwfilet op een schuim van katenspek met beurre noisette.

img_1713

img_1711

Hoofdgerecht: Hert met een fantastische jus, schorsenerenkroketje, crême’s van wortel en knolselderij.

img_1710

img_1709

Nagerecht: Parfait van pastinaak, spongecake van hazelnoot, pastinaak in suikerwater, limoengel, shift van pastinaak en hazelnoot in goudpoeder.

img_1704 img_1702

Niels, René en Jennifer onwijs bedankt voor het lachen! (v.l.n.r.)

img_1718

Ik wens jullie en Dennis ook natuurlijk een fijne vakantie en hoop nog eens bij jullie in de keuken mee te mogen kijken.

Happy 2017!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *