Ongeveer een jaar geleden vroeg Dennis de Prie, maitre en één van de 2 eigenaren van Restaurant Onder de Linde in Noordwijk, mij of ik een keertje mee wilde koken. Mijn antwoord was vanzelfsprekend en zeer overtuigend: “Ja, heel graag!”
En zaterdag 24 december was het zover… Om 10 uur mocht ik me melden in de keuken van René Oudshoorn, chef en de andere eigenaar. Ik mocht helpen met het laatste deel van de mise-en-place voor de kerstdiners op 1e en 2e Kerstdag. Ik vond het heel spannend, want kom je als ongeschoold lulletje in de keuken van een sterwaardig restaurant met Bib Gourmand kwalificatie. Dan kan je eigenlijk alleen maar nederig in de weg lopen…
Hoe fout kon ik het hebben… Eigenlijk was alles al klaar voor de kerstdiners en in alle rust hebben we de laatste voorbereidingen gedaan. Ik heb wat worteltjes ter garnering schoongemaakt en knolselderij rondjes uigestoken.
Verder samen met “J” (Jennifer) crême’s gemaakt van wortel en knolselderij met chocolade, koffie en vanille.
Niels was o.a. bezig met de hazenruggen
Wat een ultieme rust en plezier! Eigenlijk waren we met de lunch, die bestond uit mooi brood (volgens mij met polenta), belegd met oude kaas en fantastische paling en ook nog een lekker stoofvlees klaar voor die dag.
Ik mocht voor mijn familie-diner voor 10 personen, een 3-gangen diner meenemen
Van René en Niels de nodige uitleg gekregen om de opmaak succesvol tot een einde te brengen en dat is gelukt!
Voorgerecht: lauwwarme kabeljauwfilet op een schuim van katenspek met beurre noisette.
Hoofdgerecht: Hert met een fantastische jus, schorsenerenkroketje, crême’s van wortel en knolselderij.
Nagerecht: Parfait van pastinaak, spongecake van hazelnoot, pastinaak in suikerwater, limoengel, shift van pastinaak en hazelnoot in goudpoeder.
Niels, René en Jennifer onwijs bedankt voor het lachen! (v.l.n.r.)
Ik wens jullie en Dennis ook natuurlijk een fijne vakantie en hoop nog eens bij jullie in de keuken mee te mogen kijken.
Happy 2017!