Ingrediënten:
250 gram tarwebiscuits
75 gram zachte ongezouten boter (+ om de springvorm te boteren)
400 gram pot Nutella (bij kamertemperatuur)
100 gram gehakte geroosterde hazelnoten
500 gram roomkaas (bij kamertemperatuur)
60 gram poedersuiker (gezeefd)
Overige benodigdheden:
Keukenmachine
Hamer
Theedoek
Zeef
Mixer
Springvorm van 23cm
Kwastje
Bereidingswijze:
Ik heb ongepelde hazelnoten gebruikt en ze eerst in een theedoek gedaan en vervolgens op een harde ondergrond met een hamer beheerst gekraakt
Rooster de noten 8 minuten in een voorverwarmde oven van 175 graden (na 4 minuten even schudden, zodat ze rondom geroosterd worden). Laat de noten afkoelen en wrijf in een theedoek de bruine velletjes eraf
Hak de hazelnoten grof met een mes
Kruimel de biscuits in een keukenmachine (of staafmixer met hakmolentje) fijn en voeg de boter toe en 1 eetlepel Nutella
Draai tot een mengsel en voeg ook 3 eetlepels gehakte hazelnoten toe
Beboter een springvorm
Doe het biscuitmengsel in de springvorm en druk goed aan met de achterkant van een lepel tot een glad oppervlak en laat een kwartier in de koelkast opstijven
Doe de roomkaas in een kom en zeef de poedersuiker erbij en meng tot een gladde massa
Voeg de rest van de Nutella toe en mix goed
Haal de springvorm uit de koelkast en doe het Nutella-roomkaasmengsel erin, spatel glad en verdeel de rest van de hazelnoten eroverheen
Laat in ieder geval 4 uur (een nachtje is beter) opstijven in de koelkast. De Nutella Cheesecake direct vanuit de koelkast serveren.
Inspired by Nigella
Zacht en smaakvol, heerlijk taartje!