Ingrediënten:
6 Oreo-koekjes
20 gr ongezouten boter op kamertemperatuur
100 gr roomkaas
50 gr mascarpone
50 gr suiker
1 ei
1 eidooier
snufje zout
Merg van 1 vanillestokje
Voor de gezouten karamel:
2 eetlepels van zelfgemaakte Dulce de Leche (blikje gecondenseerde melk)
2 eetlepels mascarpone
Wat grof zeezout
Benodigdheden:
Keukenmachine of staafmixer met molentje
Muffin bakblik
Kwastje
Instructies:
Maak de Dulce de Leche door het blikje gecondenseerde melk ongeveer 3 uur te koken in ruim water. (controleer geregeld of het blikje nog geheel onder water ligt, anders is er een mogelijkheid dat het blikje ontploft)
Verwarm de oven voor op 180 graden
Schraap het witte spul met een mesje van de Oreo’s
Doe de oreo’s zonder het witte spul in stukje in het molentje, maal even en voeg vervolgens de boter in stukjes toe en maal nog goed tot een mooi mengsel
Boter vijf gaten van het bakblik en verdeel het oreo-mngsel erin en druk goed aan met de achterkant van een lepel en bak 10 minuten in de voorverwarmde oven
Doe de roomkaas, mascarpone, suiker, ei, eierdooier en zout in een kom en meng goed met een garde
Snijd het vanillestokje doormidden, schraap het merg er met een mesje uit en meng door het mengsel
Haal het muffinblik met de Oreo-bodems na 10 minuten uit de oven en verdeel het mengsel over de 5 gaten
Bak de Oreo Cheesecake 30 minuten in de oven op 180 graden.
Haal uit de oven en laat afkoelen. Haal de cheesecakes voorzichtig uit het blik door een plankje erop te leggen en om te keren
Neem 2 eetlepels van de zelfgemaakte Dulce de Leche en 2 eetlepels mascarpone. (zorg ervoor dat het blikje is afgekoeld, voordat je het openmaakt)
Voeg nog wat grof zeezout toe en roer goed.
Laat even afkoelen en schep dan op de cheesecakes.
En het genieten van de Oreo Cheesecake Gezouten Karamel kan beginnen!
Geïnspireerd door: evainthekitchen.com