Ingrediënten (voor 2 personen):
2 Pangafilets
1 ui
4 trostomaten
1 citroen
Groene olijven zonder pit
Geroosterde paprika (in pot)
3 takjes tijm
Sambal of tobasco
Olijfolie
Peper en zout
Kleine ovenschaal
schaal
Kwastje
Rasp
Aluminiumfolie
Bereidingswijze:
Snijd de olijven, knoflook en ui in kleine stukjes
Was de tomaten, verwijder de (natte) zaden en snijd in kleine stukjes
Verwijder eventuele zaadjes van de geroosterde paprika en snijd in kleine stukjes
Was de citroen goed en rasp het geel van de schil
Rits de blaadjes van de takjes tijm en voeg toe en meng goed in een schaal
Verwarm de oven voor op 180 graden
Vet de ovenschaal in met olijfolie en droog de panga-filets met keukenrol
Bedek de bodem van de ovenschaal met het olijf/ui/knoflook/tomaat/paprika mengsel
Leg de panga-filets erop en doe wat “spice” erop (sambal of tobasco) en smeer goed uit met een kwastje
Peper en zout de panga-filets, knijp ook een halve citroen uit boven de vis en bedek met de rest van het olijf/ui/paprika/tomaat mengsel
Bedek met aluminiumfolie en bak in 25 minuten in de oven (haal de laatste 5 minuten het aluminiumfolie eraf). Controleer of de panga gaar is (niet meer “glazig”, maar mooi wit)