Panga uit de oven

1

Ingrediënten (voor 2 personen):
2 Pangafilets
1 ui
4 trostomaten
1 citroen
Groene olijven zonder pit
Geroosterde paprika (in pot)
3 takjes tijm
Sambal of tobasco
Olijfolie
Peper en zout

Kleine ovenschaal
schaal
Kwastje
Rasp
Aluminiumfolie

Bereidingswijze:
Snijd de olijven, knoflook en ui in kleine stukjes

2 3 6

Was de tomaten, verwijder de (natte) zaden en snijd in kleine stukjes

4 5

Verwijder eventuele zaadjes van de geroosterde paprika en snijd in kleine stukjes

7

Was de citroen goed en rasp het geel van de schil

8

Rits de blaadjes van de takjes tijm en voeg toe en meng goed in een schaal

9

Verwarm de oven voor op 180 graden

Vet de ovenschaal in met olijfolie en droog de panga-filets met keukenrol

10 11

Bedek de bodem van de ovenschaal met het olijf/ui/knoflook/tomaat/paprika mengsel

12

Leg de panga-filets erop en doe wat “spice” erop (sambal of tobasco) en smeer goed uit met een kwastje

13 14 15

Peper en zout de panga-filets, knijp ook een halve citroen uit boven de vis en bedek met de rest van het olijf/ui/paprika/tomaat mengsel

16 17 18 19

Bedek met aluminiumfolie en bak in 25 minuten in de oven (haal de laatste 5 minuten het aluminiumfolie eraf). Controleer of de panga gaar is (niet meer “glazig”, maar mooi wit)

20

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *