Pizza Brie Cashew Rucola

Photo 26-10-13 14 15 38 Photo 26-10-13 16 37 37 Photo 26-10-13 18 11 18

Ingrediënten pizzadeeg:
500 gram bloem
300 ml water
7 gram gist
1 tl gedroogde oregano
15 ml olijfolie
12 gram zout

Ingrediënten cashew-rucola-pesto:
1 teentje knoflook
100 gram cashewnoten
75 gram rucola
200 ml olijfolie

Ingrediënten topping/honing-mosterddressing:
600 gram brie
1 mespuntje zout
2 el honing
1 el mosterd
50 gram cashewnoten
50 gram rucola

Bereiding pizzadeeg:
Maak je aanrecht goed schoon

Photo 26-10-13 16 39 59

Maak een bergje van het bloem met in het midden een kuiltje

Photo 26-10-13 16 48 25 Photo 26-10-13 16 48 59

Doe in het kuiltje het water, olijfolie, Oregano en gist

Photo 26-10-13 16 49 33 Photo 26-10-13 16 50 34

Strooi het zout op de droge bloem, zodat het niet in aanraking komt met het gist en meng en kneed vanuit het midden tot een bol

Photo 26-10-13 16 52 20 Photo 26-10-13 16 53 27 Photo 26-10-13 16 59 27

Laat het deeg in eenkom afgedekt met plasticfolie een halfuur op kamertemperatuur rijzen. Rol vervolgens uit tot een rechthoek die goed op de bakplaat past.

Photo 26-10-13 18 20 18

Verwarm de oven voor op 250 ºC.

Bereiding cashew-rucola-pesto:
Pel de knoflook en maal de knoflook in het bakje van de staafmixer met de cashewnoten fijn.

Photo 26-10-13 17 03 59 Photo 26-10-13 17 05 44

Voeg de rucola en de olijfolie toe en pureer tot een pesto. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Photo 26-10-13 17 07 46 Photo 26-10-13 17 08 40

Afwerking en de topping:
Bekleed de bakplaat met bakpapier en plaats het uitgerolde pizzadeeg  hierop. Besmeer met de cashew-rucola-pesto

Photo 26-10-13 18 23 41

Snijd de brie in dunne plakjes en leg op de pizza

Photo 26-10-13 18 25 31

Bak de pizza in ongeveer 15 minuten goudkleurig en gaar

Meng de honing met de mosterd en roer goed door. Verdeel de honing-mosterddressing over de pizza. Hak de cashewnoten en verdeel samen met de rucola over de pizza.

De Pizza Brie Cashew Rucola is nu klaar!

2014-05-25 18.33.24

Geïnspireerd door 24kitchen.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *