Ingrediënten pizzadeeg:
500 gram bloem
300 ml water
7 gram gist
1 tl gedroogde oregano
15 ml olijfolie
12 gram zout
Ingrediënten cashew-rucola-pesto:
1 teentje knoflook
100 gram cashewnoten
75 gram rucola
200 ml olijfolie
Ingrediënten topping/honing-mosterddressing:
600 gram brie
1 mespuntje zout
2 el honing
1 el mosterd
50 gram cashewnoten
50 gram rucola
Bereiding pizzadeeg:
Maak je aanrecht goed schoon
Maak een bergje van het bloem met in het midden een kuiltje
Doe in het kuiltje het water, olijfolie, Oregano en gist
Strooi het zout op de droge bloem, zodat het niet in aanraking komt met het gist en meng en kneed vanuit het midden tot een bol
Laat het deeg in eenkom afgedekt met plasticfolie een halfuur op kamertemperatuur rijzen. Rol vervolgens uit tot een rechthoek die goed op de bakplaat past.
Verwarm de oven voor op 250 ºC.
Bereiding cashew-rucola-pesto:
Pel de knoflook en maal de knoflook in het bakje van de staafmixer met de cashewnoten fijn.
Voeg de rucola en de olijfolie toe en pureer tot een pesto. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Afwerking en de topping:
Bekleed de bakplaat met bakpapier en plaats het uitgerolde pizzadeeg hierop. Besmeer met de cashew-rucola-pesto
Snijd de brie in dunne plakjes en leg op de pizza
Bak de pizza in ongeveer 15 minuten goudkleurig en gaar
Meng de honing met de mosterd en roer goed door. Verdeel de honing-mosterddressing over de pizza. Hak de cashewnoten en verdeel samen met de rucola over de pizza.
De Pizza Brie Cashew Rucola is nu klaar!
Geïnspireerd door 24kitchen.nl