Porchetta

0 Ingredienten

Ingrediënten:
1 kilo buikspek met zwoerd aan één stuk
30 gram pijnboompitten
2 tenen knoflook
2 theelepels venkelzaad
Verse Salie (alleen de bladeren)
Verse Rozemarijn (alleen de blaadjes)
Verse Tijm (alleen de blaadjes)
Peper
Zout
Olijfolie

Hobbymes
Rolladetouw
Braadslee
Kwastje
Keukenmachine

Bereiding:
Leg het stuk buikspek met het vel naar boven in de breedte voor je neer en snijd met het hobbymes op ongeveer een halve cm van elkaar het vel in

1 2 3

Snijd het rolladetouw in stukken van ongeveer 30 cm

4

Snijd de knoflook en de kruiden in grove stukken (wat meer salie dan rozemarijn en tijm) en maal in een keukenmachine fijn

5 6 7

Draai het vlees om strooi peper en zout ruim en wrijf goed in

8 10

Verdeel het kruidenmengsel over het vlees

11

Verwarm de oven voor op 230 graden
Rol het vlees op en zet vast met het rolladetouw. Zet eerst het midden vast, vervolgens de uiteinden en dan met het overgebleven touw de stukken daartussen. Snijd vervolgens de overgebleven uiteinden van het touw af.

12 13 14

Doe wat olijfolie in een braadslede en leg de porchetta erop. Kwast wat olijfolie erop en zout en peper de rol ruim in.

15 17 18 20

Doe de porchetta ongeveer 20 minuten in de oven. Kwast het vocht op de rol, breng de temperatuur van de oven terug naar 150 graden, doe alufolie op het vlees en laat 3 uur in de oven

21 22 23

Om een mooi knapperig korstje te krijgen moet je het vlees nog even onder de gril doen (steeds even draaien, zodat het mooi rondom knapperig wordt.

2015-01-31 17.45.10

Eet smakelijk!

2015-01-31 18.23.04

Gebaseerd op het recept van Yvette van Boven uit Home Made Winter

1 comment for “Porchetta

  1. Colinda
    4 februari 2015 at 08:52

    Ik ga je volgen !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *