Deze zomer voor het eerst gegeten op een BBQ bij maatje Evert en recept-inspiratie door Culy.nl
Ingrediënten:
1 procureur (varkensnek) van ongeveer 1 kg
150 ml kippenbouillon
75 ml rode wijnazijn
2 theelepels paprikapoeder
4 tenen grof gehakte knoflook
2 grof gesneden uien
200 ml Barbequesaus (of chilisaus)
4 eetlepels bruine basterdsuiker
1 eetlepel mosterd
2 theelepels gedroogde tijm
1 theelepel chili flakes (of cayennepeper)
Olijfolie
zout naar smaak
Een zware braadpan
Bereiding:
Verwarm de oven voor op ongeveer 100 graden (afhankelijk van de sterkte van je oven)
Doe een beetje olijfolie in de pan en vervolgens alle ingrediënten
Meng de ingrediënten, leg de procureur erop en overgiet met het mengsel
Doe de pan nu steeds in sessies van 2 uur in de oven. Let op dat er voldoende vocht in de pan blijft en keer de procureur steeds om en overschep met vocht.
De procureur is gaar, wanneer je met een vork makkelijk reepjes eraf kunt schrapen.
Lekker op een broodje met bijvoorbeeld coleslaw.
Dit is echt heaven als je van food houdt. Het wachten dubbel en dwars waard. Top recept.
Dat was lekker Louis !
thanks your information for me.
i am in South Korea.^^ i will try this dish at my Lab.