Pulled Pork

Deze zomer voor het eerst gegeten op een BBQ bij maatje Evert en recept-inspiratie door Culy.nl 2014-12-12 19.20.20

Ingrediënten:

1 procureur (varkensnek) van ongeveer 1 kg
150 ml kippenbouillon
75 ml rode wijnazijn
2 theelepels paprikapoeder
4 tenen grof gehakte knoflook
2 grof gesneden uien
200 ml Barbequesaus (of chilisaus)
4 eetlepels bruine basterdsuiker
1 eetlepel mosterd
2 theelepels gedroogde tijm
1 theelepel chili flakes (of cayennepeper)
Olijfolie
zout naar smaak
Een zware braadpan

 

Bereiding:

Verwarm de oven voor op ongeveer 100 graden (afhankelijk van de sterkte van je oven)
Doe een beetje olijfolie in de pan en vervolgens alle ingrediënten

2014-12-12 19.07.39 2014-12-12 20.58.23

Meng de ingrediënten, leg de procureur erop en overgiet met het mengsel

2014-12-12 20.59.27 2014-12-12 21.00.04 2014-12-12 21.01.33

Doe de pan nu steeds in sessies van 2 uur in de oven. Let op dat er voldoende vocht in de pan blijft en keer de procureur steeds om en overschep met vocht.

2014-12-12 21.03.54 2014-12-12 23.24.29

De procureur is gaar, wanneer je met een vork makkelijk reepjes eraf kunt schrapen.

2014-12-13 19.54.12

Lekker op een broodje met bijvoorbeeld coleslaw.

2014-12-13 20.06.49

3 comments for “Pulled Pork

  1. 25 januari 2015 at 18:32

    Dit is echt heaven als je van food houdt. Het wachten dubbel en dwars waard. Top recept.

  2. Sven
    3 augustus 2015 at 16:00

    Dat was lekker Louis !

  3. Kay Bae
    11 januari 2016 at 00:12

    thanks your information for me.
    i am in South Korea.^^ i will try this dish at my Lab.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *