Quiche Tonijn Mais

2015-01-14 17.13.49

Ingrediënten:
200 gram Tonijn op waterbasis uit blik
1 klein blikje mais
5 plakje bladerdeeg
Paneermeel
1 sjalotje
2 teentjes knoflook
2 trostomaten
4 eieren
250 ml slagroom
100 gram geraspte kaas
Boter om quichevorm in te vetten
Peper en zout

Quichevorm

Bereiding:
Ontdooi de 5 plakjes bladerdeeg

2015-01-14 17.17.34

Vet de quichevorm in en bekleed met de bladerdeeg

2015-01-14 17.32.52 2015-01-14 17.36.38

Prik met een vork gaatjes in het deeg en strooi paneermeel over de bodem

2015-01-14 17.37.11 2015-01-14 17.38.04

Laat de tonijn goed uitlekken en pluk uit elkaar met een vork tot kleine stukjes

2015-01-14 17.43.09 2015-01-14 17.44.31

Laat de mais uitlekken en voeg toe aan de tonijn

2015-01-14 17.47.08 2015-01-14 17.47.52

Snipper het sjalotje en voeg toe aan de tonijn

2015-01-14 17.49.39 2015-01-14 17.52.15 2015-01-14 17.52.56

Pers de teentjes knoflook uit en voeg toe aan de tonijn

2015-01-14 17.55.15 2015-01-14 17.55.55

Stort het tonijnmengsel inde quichevorm

2015-01-14 17.57.10 2015-01-14 17.58.45

Breek de eieren in een kom en klop ze los

2015-01-14 18.01.20 2015-01-14 18.02.53

Voeg de slagroom en geraspte kaas  en peper en zout toe en roer goed door

2015-01-14 18.05.19 2015-01-14 18.06.02 2015-01-14 18.03.53

Voeg het mengsel toe toe aan het tonijnmengsel in de quichevorm

2015-01-14 18.06.58

Snijd de tomaten in plakjes en verwijder de zaadlijsten en zaadjes en leg op de quiche

2015-01-03 16.33.02 2015-01-14 18.10.55

Gaar de quiche in 35 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden. (steek een saté-prikker erin en als er niets aan blijft zitten is hij gaar)

2015-01-03 17.36.06

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *