Ingrediënten:
200 gram Tonijn op waterbasis uit blik
1 klein blikje mais
5 plakje bladerdeeg
Paneermeel
1 sjalotje
2 teentjes knoflook
2 trostomaten
4 eieren
250 ml slagroom
100 gram geraspte kaas
Boter om quichevorm in te vetten
Peper en zout
Quichevorm
Bereiding:
Ontdooi de 5 plakjes bladerdeeg
Vet de quichevorm in en bekleed met de bladerdeeg
Prik met een vork gaatjes in het deeg en strooi paneermeel over de bodem
Laat de tonijn goed uitlekken en pluk uit elkaar met een vork tot kleine stukjes
Laat de mais uitlekken en voeg toe aan de tonijn
Snipper het sjalotje en voeg toe aan de tonijn
Pers de teentjes knoflook uit en voeg toe aan de tonijn
Stort het tonijnmengsel inde quichevorm
Breek de eieren in een kom en klop ze los
Voeg de slagroom en geraspte kaas en peper en zout toe en roer goed door
Voeg het mengsel toe toe aan het tonijnmengsel in de quichevorm
Snijd de tomaten in plakjes en verwijder de zaadlijsten en zaadjes en leg op de quiche
Gaar de quiche in 35 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden. (steek een saté-prikker erin en als er niets aan blijft zitten is hij gaar)