Ingrediënten:
1 pot (360 ml) Faja Lobi Saoto Trafasie
1 pot (350 ml) kippenbouillon met kippenvlees
3 pimentkorrels
3 takjes selderij
6 eieren
150 gram taugé
100 gram mini frietsticks naturel
150 gram gebakken uien
150 gram kipfilet
Zonnebloemolie
Bereiding:
Kook de eieren hard, verhit 1,5 liter water en snijd de selderij fijn
Voeg de hele pot Saoto Trafasie, kippenbouillon, pimentkorrels, selderij en een handje gebakken ui toe aan het water en kook 10-15 minuten
Kook de kipfilet ongeveer 5 minuten in ruim kokend water, haal uit het water en maak goed droog met keukenpapier
Bak vervolgens de kipfilet met een beetje zonnebloemolie lichtbruin en pluis in langwerpige stukjes
De Saoto per persoon in een kom opdienen en elke kom serveren met de bijgerechten naar behoefte: gepluisde kip, hardgekookt ei, mini frietsticks, gebakken uien en taugé. Eventueel nog sambal toevoegen.
bron: Faja Lobi