Surinam Chinese Shrimps

2014-12-16 16.54.50 2

Ingrediënten (4 personen):

400 gr garnalen (medium zonder staart)
400 gr basmati rijst
1 bos paksoi (ca 200 gr)
1 ui
4 el Faja Lobi Surinam Trafasi
2 tl bruine suiker
2 tl rode wijnazijn
4 tl rijstwijn
1 tl maïzena
1,5 tl gemberpoeder of 2cm verse gember
0,5 tl sesamolie
Zonnebloemolie

Bereiding:

Rijst bereiden volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking
Garnalen 10 minuten in de rijstwijn marineren

2014-12-16 17.01.33

Snipper de ui en gember

2014-12-16 17.41.52

Snijd het stronkje van de paksoi, was en snijd in stukken

2014-12-16 17.18.44 IMG_3205 2

In ruim kokend water 3 minuten koken en afscheppen

2014-12-16 17.30.35 2014-12-16 17.34.47

Meng de maïzena met 125 ml water

2014-12-16 17.46.37 3

Bak de garnalen lichtroze in een pan met 2 eetlepels zonnebloemolie en schep ze uit

2014-12-16 17.47.08 2014-12-16 17.48.29

Verhit 4 eetlepels zonnebloemolie en fruit de uit glazig

IMG_3214

Voeg de  Surinam Trafasi toe en schep goed om

2014-12-16 17.59.58 IMG_3216

Voeg nu ook de paksoi, het maïzenawater, rode wijnazijn, bruine suiker en gember toe, roer goed om en laat 4 minuten smoren

IMG_3219 IMG_3220

Voeg de laatste minuut de garnalen en sesamolie toe en schep goed om

2014-12-16 18.09.26 2014-12-16 18.06.15 2014-12-16 18.09.49

2014-12-16 18.13.40

bron: Faja Lobi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *