Ingrediënten (4 personen):
400 gr garnalen (medium zonder staart)
400 gr basmati rijst
1 bos paksoi (ca 200 gr)
1 ui
4 el Faja Lobi Surinam Trafasi
2 tl bruine suiker
2 tl rode wijnazijn
4 tl rijstwijn
1 tl maïzena
1,5 tl gemberpoeder of 2cm verse gember
0,5 tl sesamolie
Zonnebloemolie
Bereiding:
Rijst bereiden volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking
Garnalen 10 minuten in de rijstwijn marineren
Snipper de ui en gember
Snijd het stronkje van de paksoi, was en snijd in stukken
In ruim kokend water 3 minuten koken en afscheppen
Meng de maïzena met 125 ml water
Bak de garnalen lichtroze in een pan met 2 eetlepels zonnebloemolie en schep ze uit
Verhit 4 eetlepels zonnebloemolie en fruit de uit glazig
Voeg de Surinam Trafasi toe en schep goed om
Voeg nu ook de paksoi, het maïzenawater, rode wijnazijn, bruine suiker en gember toe, roer goed om en laat 4 minuten smoren
Voeg de laatste minuut de garnalen en sesamolie toe en schep goed om
bron: Faja Lobi