Sweet Heat BBQ sauce

Ingrediënten voor ongeveer 700ml:
1 grote ui (of 2 kleinere)
2 tenen knoflook
6 pepers (rode of jalapeños)
300 gram ketchup
250 gram aardbeienjam
120 ml bier
60 ml appelazijn
2 eetlepels Worcestershire saus
Tabasco naar smaak

Bereiding:
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.

Was de pepers, snijd de steel eraf en verwijder de zaadlijsten. Wanneer je echt hete saus wilt maken verwijder je de zaadlijsten niet.

 

Bak in een pannetje de ui, knoflook en pepers licht aan

Doe de ketchup erbij en roer goed

 

Doe de rest erbij en laat even pruttelen

  

Lekker om de laatste minuten van het grillen het vlees even te “lakken” met de Sweet Heat BBQ Sauce

Laat de saus afkoelen en bewaar in een pot (in de koelkast)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *