Ingrediënten:
500 gram rundergehakt
250 gram chorizoworst
2 uien
2 paprika’s
2 blikken gepelde tomaten à 400 gram
1 blik bruine bonen van 800 gram
1 blikje mais van 150 gram
4 tenen knoflook
1 rode peper
1 theelepel gedroogde oregano
2 theelepels gemalen komijn (djinten)
1 theelepel gemalen kaneel
Stukje parmezaanse kaas
Chiliflakes naar smaak
Zout & peper naar smaak
Olijfolie
Voor de frisse yoghurtsaus en afwerking:
300 gram Griekse Youghurt
Bosje verse munt (15 gram)
Peper & Zout naar smaak
Tortilla chips
Limoen
Benodigdheden:
Braadpan
Rasp
Bereiding:
Snijd de ui, knoflook en chorizo
Verwijder de zaadjes en zaadlijsten van de paprika en snijd de paprika in reepjes en de rode peper in kleine stukjes
Maak wat olijfolie warm in de braadpan en bak de ui glazig en voeg daarna ook het gehakt en de helft van de fijngesneden knoflook toe
Bak totdat het gehakt mooi bruin is en voeg dan de paprika, chorizo, rode peper, kaneel, oregano, komijnpoeder en chili flakes toe
Bak even door en voeg dan de tomaten en mais toe en laat op laag vuur zonder deksel een uurtje doorkoken
Laat de bruinen bonen en kidney beans uitlekken en voeg toe en laat nog een kwartier op laag vuur doorkoken
Snijd de verse munt fijn en voeg samen met de overgebleven fijngesneden knoflook toe aan de Griekse Yoghurt en maak op smaak met peper & zout
Doe de Sweetman’s Chili op een bord of in een bakje en rasp wat parmezaanse kaas erover heen
Doe wat frisse yoghurtsaus erop en wat limoensap.
Eet met tortilla chips voor de “bite”