Sweetman’s Chili

1

Ingrediënten:
500 gram rundergehakt
250 gram chorizoworst
2 uien
2 paprika’s
2 blikken gepelde tomaten à 400 gram
2 blikken kidneybeans à 400 gram
1 blik bruine bonen van 800 gram
1 blikje mais van 150 gram
4 tenen knoflook
1 rode peper
1 theelepel gedroogde oregano
2 theelepels gemalen komijn (djinten)
1 theelepel gemalen kaneel
Stukje parmezaanse kaas
Chiliflakes naar smaak
Zout & peper naar smaak
Olijfolie

Voor de frisse yoghurtsaus en afwerking:
300 gram Griekse Youghurt
Bosje verse munt (15 gram)
Peper & Zout naar smaak
Tortilla chips
Limoen

Benodigdheden:
Braadpan
Rasp

Bereiding:
Snijd de ui, knoflook en chorizo

6 3 5

Verwijder de zaadjes en zaadlijsten van de paprika en snijd de paprika in reepjes en de rode peper in kleine stukjes

2 6

Maak wat olijfolie warm in de braadpan en bak de ui glazig en voeg daarna ook het gehakt  en de helft van de fijngesneden knoflook toe

3 4

Bak totdat het gehakt mooi bruin is en voeg dan de paprika, chorizo, rode peper, kaneel, oregano, komijnpoeder en chili flakes toe

7 8 9

Bak even door en voeg dan de tomaten en mais toe en laat op laag vuur zonder deksel een uurtje doorkoken

10 11

Laat de bruinen bonen en kidney beans uitlekken en voeg toe en laat nog een kwartier op laag vuur doorkoken

12 13

Snijd de verse munt fijn en voeg samen met de overgebleven fijngesneden knoflook toe aan de Griekse Yoghurt en maak op smaak met peper & zout

14 15 16

Doe de Sweetman’s Chili op een bord of in een bakje en rasp wat parmezaanse kaas erover heen

17

Doe wat frisse yoghurtsaus erop en wat limoensap.
Eet met tortilla chips voor de “bite”

18

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *