Bron: Faja Lobi
Ingrediënten (4 personen):
500 gram kipfilet of drumsticks
400 gram taugé
1 prei
1 winterwortel geraspt
500 gram Chinese eiermie
1 ui
Zonnebloemolie
Roomboter
Trassie
1 pot (360 ml) Faja Lobi Losie Foroe Trafasie (marinade)
1 pot (360 ml) Faja Lobi Bami Trafasie (roerbakmix)
Bereiding:
Marineer de kip met de hele pot Faja Lobi Losie Foroe Trafasie en laat zeker 3 uur in de koelkast staan
Verwarm de oven voor op 200 graden
Leg de kip in een ovenschaal, leg hier wat roomboter op en giet de marinade over de kip
Zet in de oven voor 20 minuten
Kook de eiermie volgens de verpakking
Snijd de prei in ringetjes en snipper de ui
Doe ongeveer 6 eetlepels zonnebloemolie in een wok en fruit de ui lichtbruin
Voeg de prei en wortel toe en roerbak enkele minuten
Voeg 5 eetlepels Faja Lobi Bami Trafasie toe en een beetje trassie naar smaak en schep om
Voeg de taugé en Chinese eiermie toe en bak op laag vuur onder voortdurend omscheppen ongeveer 5 minuten
Snijd de kip en serveer op de mie