Valentijntaart

2015-02-13 14.55.43

Ingrediënten:
100 gram Maria biscuitjes
50 gram gesmolten boter
Frambozenconfiture
300 ml verse slagroom
250 gram volle kwark
300 gram witte chocolade
100 gram (diepvries)frambozen

Mixer
Taartvorm (liefst springvorm)

Bereiding:
Doe de Maria biscuitjes in een schone theedoek en sla met een deegroller of pan de biscuitjes tot kruim

2015-02-13 14.58.28 2015-02-13 15.02.21 2015-02-13 15.07.10

Smelt de boter en meng door de kruimels

2015-02-13 15.13.10 2015-02-13 15.15.03 2015-02-13 15.16.24

Klem bakpapier tussen de springvorm en knip de overtollige stukken eraf verdeel het kruimelmengsel over de boden en druk goed aan. Plaats in de koelkast en laat daar in ieder geval 20 minuten staan.

2015-02-13 15.21.51 2015-02-13 15.23.02 2015-02-13 15.24.20

Klop de slagroom stijf

2015-02-13 15.28.47 2015-02-13 15.36.05

Breek de chocolade in stukjes en doe in een kom of diep bord. Laat de chocolade smelten door de kom of bord op een pannetje met kokend water te plaatsen. (au bain-marie)

2015-02-13 15.42.40 2015-02-13 15.44.05 2015-02-13 15.46.36

Laat de gesmolten chocolade afkoelen en roer samen met de kwark door de stijfgeklopte slagroom. Roer heel rustig, zodat je niet alle lucht uit het mengsel slaat. Dus niet met een mixer mengen.

2015-02-13 15.50.25 2015-02-13 15.51.09 2015-02-13 15.52.29

Haal de vorm met de kruimelbodem uit de koelkast en smeer de frambozenconfiture over de kruimels

2015-02-13 15.53.52 2015-02-13 15.55.11

Verdeel het slagroom-kwark-chocolademengesl eroverheen, strijk glad en strooi de frambozen erover

2015-02-13 15.56.51 2015-02-13 15.59.10

Na 2 uur in de vriezer of een nachtje in de koelkast is de Valentijntaart klaar

2015-02-13 15.59.43

Geïnspireerd door culy.nl en myfoodblog.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *