Er komt een konijn bij de bakker en vraagt: ‘Bakker, heeft u ook worteltjestaart?’
‘Nee, het spijt me,’ zegt de bakker, ‘worteltjestaart heb ik niet.’
De volgende dag komt het konijn weer langs en vraagt: ‘Bakker, heeft u worteltjestaart?’
‘Nee,’ zegt de bakker, ‘worteltjestaart heb ik niet.’
Elke dag komt het konijn om worteltjestaart zeuren, en de bakker wordt het zo zat dat hij een worteltjestaart bakt.
Als de volgende dag het konijn weer langskomt, vraagt ‘ie: ‘Bakker, heeft u worteltjestaart?’
‘Ja,’ zegt de bakker.
Zegt het konijn: ‘Vies he?’
Ingrediënten:
200 gram geraspte wortel
150 ml zonnebloemolie
3 eieren
150 gram lichtbruine basterdsuiker
175 gram zelfrijzend bakmeel
1 theelepel bakpoeder
1 theelepel speculaaskruiden
Rasp van een halve sinaasappelschil
60 gram walnoten
50 gram blanke rozijnen
50 gram roomboter op kamertemperatuur
200 gram roomkaas
Sap van een halve citroen
60 gram poedersuiker
1 zakje vanillesuiker
Bakblik
Kwastje
Bakpapier
Bereidingswijze:
Rasp de wortel
Meng de eieren, basterdsuiker en zonnebloemolie tot een egaal mengsel
Voeg het bakpoeder en zelfrijzend bakmeel to en meng goed voeg vervolgens ook de sinaasappelrasp en speculaaskruiden toe en meng
Snijd de walnoten fijn, voeg toe aan het beslag en meng goed (bewaar een beetje voor de garnering)
Voeg nu ook de geraspte wortel toe en spatel door het beslag
Vet het bakblik in, bekleed met bakpapier en doe het beslag in het bakblik
Verwarm de oven voor op 175 graden en bak de Carrot Cake af in 45 minuten. Prik met een satéprikker in de cake en als deze er schoon uitkomt is de cake gaar. Laat de cake een uur op een rooster afkoelen
Maak nu de frosting.
Doe de boter in een kom en klop luchtig, voeg vervolgens de roomkaas toe en klop verder
Voeg ook het citroensap, poedersuiker en vanillesuiker toe en klop tot een egaal mengsel
Bestrijk de taart met de frosting
Garneer met de walnoten en laat opstijven in de koelkast
Snijd de taart in mooie vierkantjes