Yakitori

image

Ingrediënten:
350 gram Kippendij
100 ml Sojasaus
100 gr lichte basterdsuiker
50 ml Mirin
3cm Gember
2 teentjes knoflook

Benodigdheden:
Kwastje
Grillpan (of BBQ)
Steelpan
Zeef
Satéstokjes

Bereidingswijze:
Doe de satéstokjes in een glas water (vooral als je ze op de BBQ gaat garen) zodat ze niet zullen verbranden
image

Snijd de knoflook en gember in plakjes en doe met de soja, basterdsuiker en mirin in een steelpan
image image

Breng aan de kook en laat ongeveer een kwartier inkoken. Giet door een zeef in een bakje.

image image

Snij de kippendijtjes in stukjes van ongeveer 2cm en rijg aan de satéstokjes
image image image

Smeer ze met een kwastje in met de Yakitori saus
image

Maak de grillpan heet en leg de yakitori’s in de pan, bak ze ongeveer 6 minuten.
Keer ze om de 30 seconden om en kwast ze steeds in met de Yakitori saus
image image image

Nu zijn ze klaar en kun je ze nog lekker dippen in de yakitori saus als je ze opeet!

image

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *