Zalm, Quinoa, Spinazie & Erwten (OMG… So Healthy I’m gonna die…)

2015-01-08 16.46.04

Ingrediënten (2 personen):
2 zalmfilets
100 gram ongekookte quinoa
200 ml water
150 gram spinazie
150 gram diepvrieserwten
1 teen knoflook
sap van halve citroen
Geraspte parmezaanse kaas
Olijfolie
Peper & Zout

Bereiding:
Kook de quinoa  (verhouding 1 gram quinoa = 2 ml water) volgens instructie:

2015-01-08 17.02.21

2015-01-08 17.02.03 2015-01-08 17.02.26

2015-01-08 17.02.32 2015-01-08 17.02.36 2015-01-08 17.02.41

Pel de knoflook en snijd fijn

2015-01-08 16.56.02

Peper en zout de zalmfilets en bak in een beetje olijfolie

2015-01-08 17.52.46 2015-01-08 17.53.38 2015-01-08 17.55.13 2015-01-08 17.59.38

Verpak de gebakken zalmfilets in aluminiumfolie en laat rusten

2015-01-08 18.00.00 2015-01-08 18.01.13

Verwarm in een wok een beetje olijfolie en bak knoflook aan

2015-01-08 18.03.06

Voeg de spinazie toe en laat slinken

2015-01-08 18.04.14 2015-01-08 18.06.33

Voeg de diepvrieserwten toe en laat nog ongeveer 3 minuten doorkoken

2015-01-08 18.07.11 2015-01-08 18.08.50 2015-01-08 18.09.26

Voeg de gekookte quinoa toe en bak nog even door

2015-01-08 18.10.27 2015-01-08 18.11.08

Voeg het sap van de citroen toe en rasp parmezaanse kaas

2015-01-08 18.11.46 2015-01-08 18.12.46

Roer goed door

2015-01-08 18.14.28

Dien op met de zalm

2015-01-08 18.16.03

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *