Ingrediënten voor 4 personen:
650 gram Zalmfilet
100 gram Ricotta
Bosje verse dille
5 filodeeg bladeren
1 ei
200 gram aspergetoppen
Olijfolie
Peper en zout
Benodigdheden:
Grillpan
Bakpapier
Kwastje
Ontdooi het filodeeg volgens de instructie op het pak en leg het onder een vochtige doek om uitdroging te voorkomen.
Snijd de dille fijn en meng met ricotta, 2 eetlepels olijfolie en peper en zout
Bestrooi de zalm met peper en zout en bestrijk met de kruidenricotta
Leg een groot vel bakpapier op de bakplaat en leg 3 vellen filodeeg dakpansgewijs hierop. Smeer het filodeeg licht in met olijfolie. Leg de zalm op het filodeeg en vouw het deeg losjes om de vis. Leg de overgebleven 2 filobladen op de zalm en vouw het deeg aan de onderkant dicht.
Splits een ei, klop de eierdooier los en bestrijk het zalmpakket dun met de eierdooier.
Bak 20-25 minuten in een voorverwarmde oven van ongeveer 175 graden
Marineer de aspergetoppen met olie, peper en zout
Vlak voordat de zalm klaar is ga je de aspergetoppen grillen
Verhit de grillpan op hoog vuur en grill de aspergetoppen een paar minuten (zorg dat ze nog lekker knapperig blijven)
Haal de zalm uit de oven en snijd in plakken. De zalm mag nog rosé zijn, maar natuurlijk wel warm. Serveer met de aspergetoppen en eventueel wat rijst..