Zalmpakketje uit de oven

Photo 16-11-13 17 08 34

Ingrediënten voor 4 personen:

650 gram Zalmfilet
100 gram Ricotta
Bosje verse dille
5 filodeeg bladeren
1 ei
200 gram aspergetoppen
Olijfolie
Peper en zout

Benodigdheden:

Grillpan
Bakpapier
Kwastje

Ontdooi het filodeeg volgens de instructie op het pak en leg het onder een vochtige doek om uitdroging te voorkomen.

Snijd de dille fijn en meng met ricotta, 2 eetlepels olijfolie en peper en zout

Photo 16-11-13 17 18 32 Photo 16-11-13 17 20 07 Photo 16-11-13 17 23 40 Photo 16-11-13 17 24 51

Bestrooi de zalm met peper en zout en bestrijk met de kruidenricotta

Photo 16-11-13 17 27 10 Photo 16-11-13 17 29 47 Photo 16-11-13 17 32 07

Leg een groot vel bakpapier op de bakplaat en leg 3 vellen filodeeg dakpansgewijs hierop. Smeer het filodeeg licht in met olijfolie. Leg de zalm op het filodeeg en vouw het deeg losjes om de vis. Leg de overgebleven 2 filobladen op de zalm en vouw het deeg aan de onderkant dicht.

Photo 16-11-13 17 48 58 Photo 16-11-13 17 51 39

Splits een ei, klop de eierdooier los en bestrijk het zalmpakket dun met de eierdooier.

Photo 16-11-13 17 41 43 Photo 16-11-13 17 52 07 Photo 16-11-13 17 53 04

Bak 20-25 minuten in een voorverwarmde oven van ongeveer 175 graden

Marineer de aspergetoppen met olie, peper en zout

Photo 16-11-13 17 54 47

Vlak voordat de zalm klaar is ga je de aspergetoppen grillen

Verhit de grillpan op hoog vuur en grill de aspergetoppen een paar minuten (zorg dat ze nog lekker knapperig blijven)

Photo 16-11-13 18 09 30 Photo 16-11-13 18 10 59 Photo 16-11-13 18 11 26

Haal de zalm uit de oven en snijd in plakken. De zalm mag nog rosé zijn, maar natuurlijk wel warm. Serveer met de aspergetoppen en eventueel wat rijst..

Photo 16-11-13 18 20 26 Photo 16-11-13 18 20 55 Photo 16-11-13 18 22 17

EET SMAKELIJK!
Photo 16-11-13 18 22 45

Post navigation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *