Pastinaaksoep

Ingrediënten (ongeveer 6 kommen):

  • 400gr Pastinaak
  • 1 grote prei
  • 200gr aardappel
  • 1 kleine ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 cm gember
  • 1 tl kerriepoeder
  • 2 laurierbladen
  • 1 liter groentebouillon
  • 1/2 citroen
  • Olijfolie
  • Creme fraîche
  • Mierikswortel
  • Peper & zout
  • Pan
  • Staafmixer

Bereiding:

Schil de pastinaak en snijd in middelgrote stukken.
Was de prei en snijd in stukken.
Schil de aardappel en snijd in stukken.
Schil de ui en snijd in kleine stukjes
Schil de knoflook en snijd in kleine stukjes.
Schil de gember en snijd in kleine stukjes.

Doe de olijfolie in een pan en bak daar kort de ui, knoflook, gember.
Doe ook 1tl kerrie erbij. en bak de prei ook kort mee.
Doe de pastinaak erbij en bak nog 5 minuten aan.
Roer regelmatig door om aanbranden te voorkomen.

Voeg de aardappel toe.
Voeg 2 laurierbladen toe.
Voeg 1 liter groentebouillon toe.
Roer goed en kook ongeveer 20-25 minuten.

Haal de laurier uit de pan.
Pureer de soep met een staafmixer.
Voeg naar smaak citroensap en peper & zout toe.

Voor de afwerking kun je wat creme fraîche, mierikswortel en gesneden bieslook toevoegen. (voorzichtig zijn met de mierikswortel).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *