Ingrediënten:
175gr honing
3 eetl sojasaus
1 teentje knoflook, fijngehakt
2 cm geraspte verse gember (niet op de foto)
500gr kipkluifjes
Verhit de honing, sojasaus en knoflook in een pan tot het kookt.
Doe de kipkluifjes in een kom of verspreid over de bodem van een bakschotel en giet het honingmengsel over de kip. Dek af met aluminiumfolie. Laat de kippenvleugels minimaal een paar uur, maar bij voorkeur een hele nacht, in de koelkast marineren.
Bak de vleugeltjes afgedekt gedurende 1 uur in een oven op 190 C. Draai ze na een half uur even om.
Verwijder de folie en bak ze nog 15 min onafgedekt langer door.
Haal de vleugels uit de saus en bak ze nog 10 min op een rooster.
Draai de vleugels weer om en rooster ze nogmaals 10 min.
Wanneer jullie een Actifryer hebben dan gewoon 30 minuten en klaar!