Kerstkoken bij de MareGroep

 

MareGroep is als re-integratie en ontwikkelbedrijf één van de grootste werkgevers van de Kust-, Duin- en Bollenstreek.
Ieder jaar kunnen de medewerkers een kerstpakket in Voorhout ophalen en het is inmiddels traditie, dat er dan allemaal lekkere hapjes gegeten kunnen worden, die verzorgd worden door het keukenteam onder leiding van het hoofd bedrijfsrestaurant Ad.

Ad is de neef van mijn vrouw en dus werd het voor mij mogelijk om vorige week maandag en dinsdag als vrijwilliger mee te koken aan de jaarlijkse kerstversnaperingen.

Op maandagochtend 8:30 uur meldde ik me bij Ad om kennis te maken met het keukenteam.
Wat een geweldige, leuke, enthousiaste mensen allemaal. Ik voelde me direct op mijn gemak!

Samen met Marja ging ik aan de slag om 400 kerstpasteitjes te maken. Ik had niet gedacht, dat we daar de hele dag mee bezig zouden zijn.

Eerst de vulling mengen (groente, champignons, kippendijen, kaas, lenteui en een geheim kruidenmengsel)

image  image image image

Vervolgens in de bakjes scheppen en afvullen met geklopt ei en kruiden, een bladerdeeg ster erop en bakken.

image image image image

image image

Op maandag werden ook de andere voorbereidingen getroffen voor de zelfgemaakte hapjes, zoals het aanmaken van de rode koolstamp, de zalm- en makreelsalade.

Normaal kook ik zo puur en natuurlijk mogelijk en doe alles “from scratch”. Alleen kook ik dan voor maximaal 8 personen. Hier is het een geheel andere tak van sport met het koken voor 700 gasten, die allemaal hun hapje en drankje moeten krijgen.
Ik heb gezien, dat je ook met inkoop van kant-en klare producten nog steeds een hoge kwaliteit kunt halen, door bewuste keuzes te maken en gebruik te maken van plaatselijke speciaalzaken (slager, visboer, bakker).

Die avond viel ik moe en voldaan om 20:15 uur in slaap op de bank.

DINSDAG 15-12-2015 (D-day)

Om 7:00 uur was ik weer present in Voorhout en ik was niet de eerste. Ad was de eerste ronde broden al aan het afbakken.

image image

Dat was wel nodig, want om 10:30 uur kwam de eerste groep mensen al (en daarna nog 3 groepen) en de hachee, boerenkool, andijviestamppot, grillspek, beenham, pasteitjes en erwtensoep moest dan wel warm zijn.

Vlak voor het begin nog even een team-overleg en wat korte uitleg.

image image

Laat de mensen maar komen!

image image

Ondertussen nog een kort woordje van de directeur.

image

En iedereen kon weer genieten van het lekkere eten.

Bij de dames met de erwtensoep, basto chiabatta met beenham en desembroodje met runderrollade.

image

image image

De dames met de mini broodjes, haring, makreelsalade en zalmsalade.

image

image image

De dames met mini stol en banketstaaf.

image

image image

 

De heren met de hachee, stamppot rode kool en winter pastei.

image

image image

De heer met de stamppot boerenkool, stamppot andijvie en grillspek.

image

image image

De dame met de kerstklokjes ijs.

image

image

Het was voor mij een geweldige ervaring en ik werd aangenaam verrast door de warmte en plezier waar ik door omringd werd.

image

Kees, Hans, Roger, Gracia, Marjolein, Daniëlle, Lonneke, Marja, Maaike, Sylvia, Tineke, Anneke, Jeanine, Debbie, Conny en vooral Ad dank jullie wel voor het lachen en het plezier en hopelijk mag ik binnenkort weer samen met jullie komen koken.

Een fantastische kerst en een wonderbaarlijk mooi 2016 toegewenst.

 

 

 

1 comment for “Kerstkoken bij de MareGroep

  1. Ad Trompert
    5 januari 2016 at 10:32

    Hoi Louis,
    wat een prachtige mooie site, ik heb alle dames en heren van het restaurant de site laten zien en voorgelezen, ze vonden het geweldig. Iedereen wil dit laten zien aan vrienden en familie dus dat zegt genoeg, ook onze directeur was zeer onder de indruk en waarschijnlijk komt het op intranet van de MG.

    Groetjes Ad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *