Ingrediënten:
16 grote jalapeño pepers
200 gram roomkaas (op kamertemperatuur)
150 gram geraspte scherpe Cheddar of parmezaanse
50 gram mais
40 gram fijngehakte ui
1 klein bosje gehakte verse koriander of bladpeterselie
1 1/2 theelepel gemalen komijn
1 theelepel chilipoeder
Snufje cayennepeper
1 theelepel zout
2 limoenen
Olijfoliespray
Bakpapier
Rasp
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 190 ° C.
Halveer de Jalapeños en verwijder met behulp van een lepel de zaadjes en zaadlijsten
Spoel de jalapeños af met koud water en laat met de holle kant drogen op keukenpapier
Bereid ondertussen de vulling in een kleine kom, meng de roomkaas, geraspte kaas, mais, ui, koriander, komijn, chilipoeder, cayennepeper en zout tot een gladde massa.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de halve jalapeños met de holle kant naar boven.
Vul de jalepeños met het kaasmengsel en spuit een klein beetje olijfoliespray erover heen
Bak in ongeveer 20-25 minuten tot de jalapeño poppers gaar zijn en de kaas borrelt en bruin begint te worden. Knijp vers limoensap over de top en rasp een klein beetje limoenschil.
Serveer de Secretly Sadistic Jalapeño Poppers warm.
Inspired by The Snacking Dead