Jumbleberry Crumble

2015-01-18 15.49.38Inspired bij Nigella

Ingrediēnten (voor 4 schaaltjes van 150ml)

Crumble topping:
100 gram gewone bloem
½ theelepel bakpoeder
50 gram koude boter (in kleine blokjes gesneden)
3 eetlepels rietsuiker

Vulling:
250 gram bevroren zomerfruit
2½ theelepel maïzena
2 zakjes vanillesuiker

Diepvrieszakjes
Ovenvaste schaaltjes van 150ml

Bereiding crumble topping:
Doe de bloem en het bakpoeder in een kom en wrijf de in blokjes gesneden boter, met je vingers tot je een mengsel totdat het de structuur van grof zand heeft. Roer vervolgens de rietsuiker erdoor.

2015-01-18 15.54.45 2015-01-18 15.55.40 2015-01-18 15.58.59

Halveer het crumbledeeg, doe in twee diepvrieszakjes en vries in.
Eén zakje crumbledeeg is voldoende voor 4 schaaltjes (je hebt dan alvast crumble voor volgende keer, of natuurlijk heel veel crumble als je daar van houdt)

Bereiding vulling:
Verwarm de oven voor op 220 graden

Doe de bevroren zomervruchten in een kom, voeg de maizena en vanillesuiker toe en roer zodat er een mooi laagje over het fruit komt te zitten

2015-01-19 18.16.49 2015-01-19 18.17.44

Doe het fruitmengsel in de schaaltjes en verdeel de crumble topping er overheen.

2015-01-19 18.19.25 2015-01-19 18.20.59

Bak de Jumbleberry Crumble in 20 minuten mooi goudbruin

2015-01-19 18.43.02

Lekker met een bolletje ijs!

Post navigation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *