De Italiaanse keuken blijft me fascineren, zo ook de Chicken Genovese (Pesto-Roasted Chicken)
Ingrediënten (4 personen):
Pesto:
35 gr verse basilicum (+ extra voor garnering)
15 gr geraspte pecorino
15 gr geraspte parmezaanse (+ extra voor garnering)
50 gr pijnboompitten (+ extra voor garnering)
50 ml citroensap (1 citroen)
1 tl citroenrasp (zest, alleen de gele schil raspen, het witte is bitter)
4 tenen knoflook
100 ml olijfolie (extra vierge)
snufje chiliflakes
1 kg kippendijtjes zonder vel (en bot)
Peper & zout naar smaak
Bereiding:
Doe alle ingrediënten voor de pesto, behalve de olijfolie in een keukenmachine en pureer, doe steeds een beetje olijfolie erbij, tot het een smeuïge massa is.
Verwarm de oven voor op 180ºC
Doe de kip in een kom en breng op smaak met peper & zout en smeer in met de helft van de pesto.
Leg de kip op een rooster en laat ongeveer een halfuur in de oven (kerntemperatuur van de kip moet 70ºC zijn)
Grill nog even in de oven tot een mooi bruin korstje
Laat 5 minuten rusten onder alu-folie
Snijd de kip aan en garneer met de basilicum, parmezaanse, chiliflakes en pijnboompitten
Eet smakelijk!