Chicken Genovese

De Italiaanse keuken blijft me fascineren, zo ook de Chicken Genovese (Pesto-Roasted Chicken)

Chicken Genovese - ingrediënten

 

Ingrediënten (4 personen):

Pesto:
35 gr verse basilicum (+ extra voor garnering)
15 gr geraspte pecorino
15 gr geraspte parmezaanse (+ extra voor garnering)
50 gr pijnboompitten (+ extra voor garnering)
50 ml citroensap (1 citroen)
1 tl citroenrasp (zest, alleen de gele schil raspen, het witte is bitter)
4 tenen knoflook
100 ml olijfolie (extra vierge)
snufje chiliflakes

1 kg kippendijtjes zonder vel (en bot)
Peper & zout naar smaak

Bereiding:
Doe alle ingrediënten voor de pesto, behalve de olijfolie in een keukenmachine en pureer, doe steeds een beetje olijfolie erbij, tot het een smeuïge massa is.

img_2781-1 img_2780-1

 

 

 

 

 

 

Verwarm de oven voor op 180ºC
Doe de kip in een kom en breng op smaak met peper & zout en smeer in met de helft van de pesto.

img_2779-1 img_2776-1 img_2777-1

Leg de kip op een rooster en laat ongeveer een halfuur in de oven (kerntemperatuur van de kip moet 70ºC zijn)

img_2775-1

Grill nog even in de oven tot een mooi bruin korstje

img_2772-1

Laat 5 minuten rusten onder alu-folie

img_2771-1

Snijd de kip aan en garneer met de basilicum, parmezaanse, chiliflakes en pijnboompitten

img_2770-1

Eet smakelijk!

 

img_2766-2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *