250 gram Oreo koekjes
100 gram gesmolten boter
300 gram melkchocolade
900 gram Mon Chou (9 pakjes à 100 gram)
340 gram witte basterdsuiker
4 eieren
Springvorm met doorsnede van 24 cm
Satéprikker
Keukenmachine
Verwarm de oven voor op 170 graden.
Maal de Oreo-koekjes fijn in de keukenmachine (of molentje van de staafmixer)
Vet de springvorm in en leg een stukje bakpapier op de bodem.
Voeg de gesmolten boter toe aan de gemalen Oreo-koekjes en verdeel over de bodem van de springvorm.
Smelt de chocolade in een kom boven een pan met kokend water (au bain-Marie)
Meng de roomkaas (Mon chou) met de suiker
Schep 6 eetlepels van het mengsel in een kom en bewaar apart.
Meng de gesmolten chocolade door het mengsel
Schenk het mengsel in de springvorm, schep de apart gehouden 6 lepels op het mengsel, maak met de satéprikker mooie krullen, zodat er een marmerpatroon ontstaat
Bak de taart 1 uur in de oven. Wanneer de bovenkant te donker wordt, kun je met aluminium-folie afdekken.