Chocolate Cheesecake

Ingredienten:Photo 10-11-13 13 40 26

250 gram Oreo koekjes
100 gram gesmolten boter
300 gram melkchocolade
900 gram Mon Chou (9 pakjes à 100 gram)
340 gram witte basterdsuiker
4 eieren
Springvorm met doorsnede van 24 cm
Satéprikker
Keukenmachine

Verwarm de oven voor op 170 graden.
Maal de Oreo-koekjes fijn in de keukenmachine (of molentje van de staafmixer)
Photo 10-11-13 13 50 45

Vet de springvorm in en leg een stukje bakpapier op de bodem.
Photo 10-11-13 13 53 48

Voeg de gesmolten boter toe aan de gemalen Oreo-koekjes en verdeel over de bodem van de springvorm.
Photo 10-11-13 13 53 57

Smelt de chocolade in een kom boven een pan met kokend water (au bain-Marie)
Photo 10-11-13 14 11 57

Meng de roomkaas (Mon chou) met de suiker
Photo 10-11-13 14 20 07

Voeg 1 voor 1 de eieren toe
Photo 10-11-13 14 21 35

Schep 6 eetlepels van het mengsel in een kom en bewaar apart.
Photo 10-11-13 14 24 52

Meng de gesmolten chocolade door het mengsel
Photo 10-11-13 14 25 44 Photo 10-11-13 14 26 45 Photo 10-11-13 14 26 57 Photo 10-11-13 14 29 11

Schenk het mengsel in de springvorm, schep de apart gehouden 6 lepels op het mengsel, maak met de satéprikker mooie krullen, zodat er een marmerpatroon ontstaat
Photo 10-11-13 14 29 17 Photo 10-11-13 14 36 13

Bak de taart 1 uur in de oven. Wanneer de bovenkant te donker wordt, kun je met aluminium-folie afdekken.

Laat afkoelen en verwijder de springvorm.
Photo 10-11-13 15 40 59 Photo 10-11-13 16 53 11

EET SMAKELIJK!
Photo 10-11-13 19 28 52

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *