Ingrediënten voor ongeveer 50 kruidnootjes
100 gram Zelfrijzend bakmeel
50 gram Bruine basterdsuiker
40 gram koude harde boter in stukjes
2 eetlepels melk
1 theelepel speculaaskruiden
1 mespuntje zout
Benodigdheden:
Huishoudfolie
Bakpapier
Zeef het meel, speculaaskruiden en basterdsuiker in een kom en voeg het zout toe. Afhankelijk van de zeef, kan het zijn, dat de basterdsuiker te dik is en je met een lepel moet doordrukken. Het gaat erom, dat er geen samengeklonterd materiaal in de kom zit. Voeg daarna de boter en de melk toe.
Kneed alles met de hand totdat het goed gemengd is. Maak een bal van het deeg, verpak in huishoudfolie en laat een halfuur in de koelkast rusten.
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Maak van het deeg balletjes van ongeveer 1 cm en duw ze voorzichtig plat.
Leg de kruidnootjes op bakpapier op een bakplaat.
Bak in 20 minuten de kruidnootje goudbruin.
Laat de kruidnootjes afkoelen in een kom op keukenpapier en bewaar ze luchtdicht.
Laat het heerlijk avondje maar komen!