Kruidnootjes

Ingrediënten voor ongeveer 50 kruidnootjes
Photo 22-11-13 18 58 09

100 gram Zelfrijzend bakmeel
50 gram Bruine basterdsuiker
40 gram koude harde boter in stukjes
2 eetlepels melk
1 theelepel speculaaskruiden
1 mespuntje zout

Benodigdheden:
Huishoudfolie
Bakpapier

Zeef het meel, speculaaskruiden en basterdsuiker in een kom en voeg het zout toe. Afhankelijk van de zeef, kan het zijn, dat de basterdsuiker te dik is en je met een lepel moet doordrukken. Het gaat erom, dat er geen samengeklonterd materiaal in de kom zit. Voeg daarna de boter en de melk toe.
Photo 22-11-13 19 02 18 Photo 22-11-13 19 07 01

Kneed alles met de hand totdat het goed gemengd is. Maak een bal van het deeg, verpak in huishoudfolie en laat een halfuur in de koelkast rusten.
Photo 22-11-13 19 07 57Photo 22-11-13 19 11 20Photo 22-11-13 19 51 41

Verwarm de oven voor op 175 graden.
Maak van het deeg balletjes van ongeveer 1 cm en duw ze voorzichtig plat.
Leg de kruidnootjes op bakpapier op een bakplaat.
Photo 22-11-13 19 56 01 Photo 22-11-13 19 59 25 Photo 22-11-13 20 13 39

Bak in 20 minuten de kruidnootje goudbruin.
Photo 22-11-13 20 34 56 Photo 22-11-13 20 37 45

Laat de kruidnootjes afkoelen in een kom op keukenpapier en bewaar ze luchtdicht.
Laat het heerlijk avondje maar komen!
Photo 22-11-13 20 37 00

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *