Scherpe Scheermessen uit de oven

2015-01-11 17.44.57

Ingrediënten (4 personen):
500 gram Scheermessen
1 citroen
3 cm verse gember
2 tenen knoflook
5 takjes platte peterselie
1 rode peper
2 bosuitjes
5 eetlepels olijfolie
Peper en zout

Ovenschaal

Bereiding:
Leg de scheermessen een halfuurtje in een pan met koud water met een beetje peper en zout. De scheermessen zullen eventueel aanwezig zand uitspugen door de peper. Het is belangrijk, dat je alleen levende scheermessen gebruikt (de hier gebruikte hadden al een dagje uit hun verpakking in de koelkast gelegen en waren wat aan het uitdrogen, daarom stonden ze open. Ze leefden nog wel)

2015-01-11 17.47.22

Snijd de knoflook, bosuitjes en peterselie fijn

2015-01-11 18.08.20 2015-01-11 18.05.46 2015-01-11 18.03.32

Snijd ook de rode peper fijn (verwijder de zaadjes en zaadlijsten als je het gerecht wat minder scherp wilt maken

2015-01-11 18.10.48 2015-01-11 18.12.31

Schil het stukje verse gember en snijd fijn

2015-01-11 18.16.43

Rasp de schil van de citroen (alleen het gele laagje, want het witte smaakt bitter) en pers de citroen uit

2015-01-11 18.19.19

Meng alles in een kom met de olijfolie, peper en zout

2015-01-11 18.22.08 2015-01-11 18.23.55

Haal de scheermessen uit het water en laat goed uitlekken.
Leg ze naast elkaar in de ovenschaal (niet op elkaar) en schep het mengsel er overheen

2015-01-11 18.30.16 2015-01-11 18.33.50

Verwarm de oven voor op 200 graden en bak de schelpen in 10 minuten gaar tot ze helemaal open staan (na 5 minuten even omscheppen, zodat de dressing ook in de scheermessen komt).

Schep bij het opdienen de in de ovenschaal achtergebleven dressing over de scheermessen. Lekker met veldsla, cherry-tomaatjes eetbare bloemen en shiso.

2015-01-11 18.52.16

Geïnspireerd door www.harryindekeuken.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *